Tip of the Day

Tip of the day: Έρχονται αλλαγές στη Φορολοταρία - Τα σενάρια

Η φορολοταρία δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Ωστόσο, δεν έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο και το ΥΠΟΙΚ αναβιώνει τα σενάρια περί «lifting». Και τούτο ως ένα ακόμη όπλο για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και για τη συλλογή, εν γένει, αποδείξεων.

Χθες ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ προανήγγειλε αλλαγές. «Έχουμε σχέδιο για να κάνουμε πιο ελκυστική την φορολοταρία γιατί δεν την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος» ανέφερε.

Ένα από τα σενάρια για τις αλλαγές που εξετάζονται είναι να δίδονται μέσα από την κλήρωση πιο μεγάλα σε αξία ποσά, αλλά σε πιο λίγους. Επίσης εξετάζονται πιο συχνές κληρώσεις αλλά και τρόποι για την μεγαλύτερη προβολή τους στο κοινό. Είχε προηγηθεί και πρόταση  να μπαίνουν  στην κλήρωση που γίνεται (κάθε μήνα) και οι συναλλαγές με «σκαναρισμένες» χάρτινες αποδείξεις.   

Σημειώνεται πως η κλήρωση της φορολοταρίας γίνεται από την ΑΑΔΕ κάθε μήνα. Γίνεται κλήρωση επί των ηλεκτρονικών αποδείξεων του προηγούμενου μήνα (συναλλαγές που έγιναν με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών).

Ο ενδιαφερόμενος βλέπει αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, επιλέγει «Είσοδος στην εφαρμογή», όπου θα ζητηθεί, το όνομα χρήστη και ο κωδικός του TAXISnet.

Τα 1.000 ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα. Επίσης δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

TAGS: