Tip of the Day

Dogecoin: Όσοι πιστοί προσέλθετε... πριν από το ΣΚ

Τα μάτια και τα αυτιά των απανταχού φίλων των κρυπτονομισμάτων, είναι καρφωμένα στις αμερικανικές τηλεοράσεις για την εμφάνιση του Έλον Μάσκ σε ρόλο παρουσιαστή, στη διάσημη εκπομπή των εκατομμυρίων τηλεθεατών “Saturday Night Live”.  Το τι θα πει ο Μασκ για το dogecoin θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, αν το μεγαλύτερο αουτσάιντερ στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, θα γίνει φαβορί. 

Το dogecoin ήδη έχει κεφαλαιοποιήσει και με το παραπάνω το hype γύρω από το όνομα του, που προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από δηλώσεις διασήμων δισεκατομμυριούχων, όπως του Μασκ και του Κούμπαν. 

Ωστόσο, για νόμισμα-παρωδία, όπως ήταν οι αρχικές προθέσεις των δύο δημιουργών του,  η έκρηξη της τιμής του περί του 50% τα τελευταία 24ωρα, και… 11.000% από το ξεκίνημα της χρονιάς, μάλλον δεν είναι πια και τόσο για πλάκα, και έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά σοβαρό.

Τώρα, ο επόμενος μεγάλος «σταθμός» για το dogecoin είναι στο NBC το Σαββατόβραδο, ώρες Αμερικής, όπου ο Μασκ αναμένεται να ταράξει τα νερά για άλλη μια φορά. Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που ο εκκεντρικός κροίσος της Tesla και της SpaceX, έχει στηρίξει δημόσια το doge, ωστόσο τώρα έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος μέσα από το Twitter για να πάει το hype… σε άλλο level. 

Σε ένα αινιγματικό τιτίβισμα στις 28 Απριλίου, είχε γράψει απλώς: “The Dogefather, SNL May 8”, προαναγγέλλοντας λίγο-πολύ με τι θα ασχοληθεί στην εκπομπή. Αυτές οι δύο γραμμές ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν επενδυτικό πανικό αναμονής για την εκπομπή, αλλά και για την επαύριο της: Θα καταφέρει ο Μασκ να στείλει την τιμή του dogecoin στο… φεγγάρι;

Γι’ αυτό, όσοι θέλετε να σεργιανίσετε για λίγο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, αλλά τα bitcoin και ether σας φαίνονται ακριβούτσικα, το doge είναι ό,τι πρέπει για –βραχυπρόθεσμη- επένδυση, όσο είναι ακόμα οι τιμές προσεγγίσιμες… Δηλαδή, πριν από το σαββατοκύριακο κι από το boost του Μασκ. Όσοι πιστοί προσέλθετε, απλά προσέξτε να μην το παρακάνετε…