INSIDE OUT

Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή

Μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλειπε, δικαιολογημένα ασφαλώς. Συγγενικό του πρόσωπο έχει κορονοϊό και δεν ήθελε να ρισκάρει παραμονή του σε κλειστό χώρο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ασφυκτικά γεμάτο κλειστό χώρο, όπως ήταν το θέατρο Παλλάς χθες βράδυ, κατά την παρουσίαση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Στην καρέκλα του ΠτΒ κάθισε ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ήταν μια μεγαλειώδης βραδιά, με οικοδεσπότη των πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική σημασία της οποίας θα αναλυθεί εν καιρώ.

Παρόντες

Παρόντες ήταν και οι τρεις Πρωθυπουργοί της ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος εισήλθε τελευταίος στην αίθουσα και χειροκροτήθηκε. Χαιρέτισε όλη την πρώτη σειρά. Και τον αγέλαστο Καραμανλή. Και τον οικοδεσπότη που έπιασε ο φακός να κάνει ένα μειδίαμα. Στο πλευρό του είχε την Γεωργία Σαμαρά, η οποία τον βοήθησε να διασχίσει την αίθουσα μέχρι την θέση του. Όπως οι κυανόκρανοι τις αποστολές βοήθειας. Άψογη η Γεωργία.

Με Σπανουδάκη

Η κ. Σαμαρά συνόδευσε και τον Κώστα Καραμανλή να εισέλθει, υπό τους ήχους του αγαπημένου του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια λεπτομέρεια που φρόντισε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και η λεπτομέρεια στην ομιλία του για το «βέτο» στο Βουκουρέστι.

Ούτε φωτό

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φωτογράφων, φωτογραφία με εγκάρδια χαμόγελα των τριών Πρωθυπουργών δεν υπάρχει. Υπάρχει με Σαμαρά, Ιερώνυμο και Κυριάκο. Με Καραμανλή και Σαμαρά. Με Τσούνη, Καραμανλή, Ροϊλό, Γεωργία. Αλλά οι τρεις γαλάζιοι μόνοι, no. Γιατί; Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

Αποθέωση Βενιζέλου

Παρόντες και με ειδική μνεία από τον πρώην ΠΘ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Και ο Λουκάς Παπαδήμος. Ουσιαστικά δηλαδή παρόν το ’12-’14, χωρίς τον μοιραίο άνθρωπο  Φώτη Κουβέλη. Τον άνθρωπο που δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προτίμησε να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, και για λίγους μήνες υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ιστορία ότι γράφει, δεν ξεγράφει.

Ο απλός βουλευτής

Απόντες από το Παλλάς ήταν μόνο όσοι ταλαιπωρούνται από ιώσεις, γρίπη, κορονοϊό, ή γενικά ασθενούν. Υπάρχουν κι αυτοί που ασθενούν αλλά δεν το βάζουν κάτω πάντως. Όπως ο βουλευτής στο δυτικό τομέα της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, που με συγκίνησε ιδιαίτερα με τις λεπτομερείς αποκαλύψεις της υγείας του στο fb.

TAGS: