INSIDE OUT

Με ποιόν θύμωσε ο Κυρανάκης; - Εστία στου Ζωγράφου, όπως διαμέρισμα σε πολυκατοικία λέει ο Μυλόπουλος

Ο καθένας μπορεί να θυμώσει- αυτό είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στον σωστό βαθμό, και στη σωστή στιγμή, για την σωστή αιτία και με τον σωστό τρόπο- αυτό δεν είναι εύκολο, όπως έγραφε ο φίλος Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια.

Ποιος μπορεί να κατηγορήσει λοιπόν τον Κυρανάκη όταν έγραψε χθες,  «λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη. Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη».

Θυμωμένος βουλευτής

Ο δημοφιλής γαλάζιος εξέφρασε τον θυμό πολλών περισσότερων από τους χιλιάδες που έκαναν λάικ στην άποψη. Ο βαθμός του θυμού, η στιγμή, η αιτία, και ο τρόπος νομίζω είναι σωστά. Τώρα ποιο είναι το άτομο στο οποίο κατευθύνεται ο θυμός, δεν είμαι σίγουρη. Από την φράση,  «θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;» καταλαβαίνω πως εννοεί την Κεραμέως και το πανεπιστημιακό κατεστημένο. Είναι μόνο αυτή;

Ποιος είναι; 

Από την φράση «Χώροι βανδαλισμένοι, γεμάτοι βρωμιά και σήψη, συνεχιζόμενη βία, ανεξέλεγκτη είσοδος, καταλήψεις, ναρκωτικά. Ναι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί και επιτέλους επεμβαίνει αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι μονίμως η λύση» καταλαβαίνω ότι αποδέκτης του θυμού δεν είναι ο Θεοδωρικάκος – συνυποψήφιος στο Νότιο τομέα με τη ΝΔ. Άρα;

Επιτελικός θυμός

Άρα η απάντηση βρίσκεται στο τέλος. «Όπως λοιπόν η κυβέρνηση έχει δείξει συνέπεια σε άλλους τομείς, όπως η Ψηφιοποίηση, η Φορολογία, η Άμυνα, οι Επενδύσεις, έτσι πρέπει να δείξει και στην Παιδεία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη μεσαία τάξη αλλά και των πιο αδύναμων που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Γραμμή Μυλόπουλου

 

Αυτό που θυμώνει τον γαλάζιο Κυρανάκη, για τον πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην Πρόεδρο του Αττικό Μετρό επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Γιάννη Μυλόπουλο, είναι μια «απλή» καθημερινότητα. Ο Μυλόπουλος παρέθεσε (tvxs) πολύ όμορφα την γραμμή της Κουμουνδούρου για το θέμα, η οποία αναπαρήχθη σε χρόνο dt στα σόσιαλ. Η συλλογιστική μοιάζει Αριστοτέλεια, αλλά τεχνικά νομίζω γέρνει προς σοφιστεία. Ιδού:

- Οι συλληφθέντες ήταν κοινοί και σεσημασμένοι κακοποιοί που απλώς χρησιμοποιούσαν τις εστίες της Πολυτεχνειούπολης σαν ορμητήριο. Όπως ακριβώς άλλοι κακοποιοί ή τρομοκράτες διατηρούσαν γιάφκες στο Κολωνάκι ή και σε διάφορες ανυποψίαστες περιοχές των μεγαλουπόλεων.

- Δεν χρειάζεται η εγκατάσταση μόνιμης αστυνομικής δύναμης μέσα στα πανεπιστήμια για να εξαρθρωθούν οι όποιες εστίες εγκληματικότητας. Όπως δεν χρειάζεται η μόνιμη και δια παντός εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε πολυκατοικίες και σε περιοχές στις οποίες αποκαλύπτονται κάθε φορά ανάλογες γιάφκες οργανωμένου εγκλήματος.

Τα κερασάκια

Ο πρώην Πρύτανης έχει και κερασάκια. «Αλίμονο αν σε κάθε πολυκατοικία και σε κάθε γειτονιά που εξαρθρώνεται μια γιάφκα εγκληματιών η ΕΛΑΣ εγκαθιστούσε στη συνέχεια μόνιμη αστυνομική δύναμη, ανάλογη με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Θα επρόκειτο για απίστευτη σπατάλη πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και μέσων».

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο, είναι πιο νόστιμο. 

Χάνουν τις εξετάσεις

«Η πανεπιστημιακή ζωή και η ζωή των φοιτητριών και των φοιτητών που τους διενεργούνται καθημερινά έλεγχοι από την αστυνομία, χωρίς καμία υπέρ τους παρέμβαση της πρυτανείας, έχει γίνει αφόρητη. Ήδη παρατηρείται σε συγκεκριμένες Σχολές μειωμένη προσέλευση στις εξετάσεις, που αποδίδεται στον αυταρχισμό και στην αστυνομοκρατία». Θα μπορούσα να κρατήσω την κοιλιά μου από τα γέλια για την ευρηματική, αν μη τι άλλο,  σύνδεση,  «γιάφκες σε οποιαδήποτε πολυκατοικία», με ,  «σεσημασμένοι κακοποιοί απλώς χρησιμοποιούσαν τις εστίες ως ορμητήριο», εάν το θέμα δεν ήταν σοβαρό.

 

Σας φιλώ

Η Πυθία