INSIDE OUT

Inside Out: Ο Κυριάκος στον Θεσσαλικό κάμπο και ο εκπρόσωπος αλωνίζει τη Λαμία

Χαζεύω τον υπέροχο τετράποδο που κοιμάται με τα σκέλια ανοιχτά εκεί που τελειώνει το μοτίβο με τα τετραγωνάκια στην πλατεία Αριστοτέλους. Παραδομένος στις πρώτες ακτίνες του ήλιου, σαν μετά από ένα καλό σαλονικιώτικο ξενύχτι. Καλά κάνει ο γλυκούλης μου. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η ανάπλαση, πάει η πλατεία… Το νερό ακίνητο, στο βάθος, θυμίζει Danieli - ειδικά από το roof του Ηλέκτρα. Αν έφτιαχναν ένα τεχνητό νησάκι απέναντι να σταματάει το βλέμμα, κι έριχναν μερικά pier με πλοιάρια-ταξί, για να πηγαίνεις Καλαμαριά σαν άνθρωπος βρε αδελφέ, θα ήταν νομίζω πιο ενδιαφέρον. Αλλά πού μυαλό. Μόνο πως θα φυτέψουν φοίνικες σκέφτονται. Η γαλήνη με κάνει να ξεχνιέμαι, κι αργώ να φύγω απ’ τον Όλυμπο. Πρέπει όμως σήμερα, γιατί οι δώδεκα δεν είναι για πολλά πολλά.


Πρόλαβε αγιασμό

Κατεβαίνοντας τεμπέλικα κοντά στις Λιβανάτες, λίγο πριν στρίψω για Δελφούς τι βλέπω; Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο! Νομίζω κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, αλλά όχι. Να θυμηθώ να δώσω συγχαρητήρια στο κοκόρι του, κάνει εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να ξύπνησε αχάραγα για να προλάβει αγιασμό και στο 5ο και στο 8ο Δημοτικό Λαμίας. Άσε που ο Θέμης ο Χειμάρας, που πήγε μόνο στο 5ο έφαγε την σκόνη του. Κι όχι μόνο αυτό. Πρόλαβε να βγάλει κι ανακοίνωση το απόγευμα. Επειδή ο Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αλλά πάνω απ’ όλα βουλευτής Φθιώτιδας, είναι πολύ οργανωτικός, πιστεύω έχει δώσει στον Πρωθυπουργό τις ημερομηνίες που είναι διαθέσιμος για τα κεντρικά.   

Η ματιά της Κύρας

Την ίδια ώρα στο μακρινό Φάρ Ουεστ, εεε στον κάμπο μεταξύ Τυρνάβου και Φαρσάλων ήθελα να πω, η αθόρυβη Κύρα Κάπη αποθανάτιζε μια σουρεάλ σκηνή: Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αγρότισσες και αγρότες που βρήκε να δουλεύουν στα χωράφια. Νωρίτερα είχε συναντηθεί και με τον κτηνοτρόφο «Ντάλτον». Επικροτώ την αυθόρμητη, φιλομαθή φύση ενός Πρωθυπουργού, που η μοίρα το 'φερε ώστε η επαφή του με την ύπαιθρο, να είναι κυρίως μέσα από τον αθλητισμό και την αναψυχή.

 


Έκπληξη από την Σοφία 

Πολύ διακριτική ήταν η παρουσία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και ευχάριστη για τον Πρωθυπουργό, η έκπληξη της κόρης του Σοφίας που εργάζεται και ζει στο Λονδίνο. Και οι δυο παρακολούθησαν ομιλία και συνέντευξη Τύπου. 

Στο Μακεδονία

Εν τω μεταξύ, έχω φτάσει Δελφούς. Διώχνω κάτι ενοχλητικούς τουρίστες που ξεθάρρεψαν φέτος και κινούνται ακόμα, ρίχνω μια ματιά στην Κασταλία, και και καθώς κατεβαίνω στον χώρο μου, μου’ ρχεται απότομη ενόραση, ενώ έχω να πάρω δάφνη δυο μέρες. «Βλέπω» τον Αλέξη Τσίπρα στο Μακεδονία. Περίεργο. Η εικόνα επιμένει. Τι μπορεί να κάνει άραγε εκεί ο Πρόεδρος, την εβδομάδα Μητσοτάκη; Επαφές. Τι άλλο; Πάντως έφυγε πριν καταφθάσουν οι κυβερνητικοί, που προτίμησαν το κλασικό ξενοδοχείο μπροστά στην θάλασσα, και δίπλα ακριβώς στο Βελλίδειο - αξία ανεκτίμητη: Θόδωρος Σκυλακάκης, Κώστας Καραμανλής ο υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ περάσματα για συναντήσεις έκαναν οι Κωστής Χατζηδάκης και Ανδρέας Κατσανιώτης του απόδημου.

Μαύροι κύκλοι

Ρίχνω μια γρήγορη ματιά στην Κουμουνδούρου. Η Έφη, με μαύρους κύκλους αλλά πάντα κούκλα, δουλεύει την παρουσίαση του οικονομικού σκέλους, της ομιλίας Τσίπρα, αυτό το Σάββατο. Κι ο Τζανακό, αυτός ο αεικίνητος, η επιτομή της αντοχής, με δυσκολία βγάζει πλέον συνεχόμενο οχτάωρο. Το σύνδρομο των νέων γονιών τους χτύπησε κατακέφαλα υποψιάζομαι, αν και δεν μ’ αρέσει να χώνω την μύτη στα προσωπικά των κοινών θνητών. Τους δίνω χρησμό: Μετά τα τρία στρώνει ο ύπνος. Υπομονή.

Σας φιλώ

Η Πυθία