BACKSTORY

Της... γνωμοδότησης γίνεται στην ΕΚ - Οι σχέσεις Αττικής-Ellington - Το μέρισμα του ΟΤΕ

Εγώ σας λέω πως αυτές οι βιαστικές αποφάσεις για το PCR όσο να 'ναι κάποια επίδραση στα αεροπορικά εισιτήρια θα την έχουν. Πως γίνεται να ζητάς χθες Τετάρτη PCR γι' αυτούς που ταξιδεύουν Κυριακή. Χάθηκε ο κόσμος κάτι τέτοιο να γίνει νωρίτερα; Και πως θα λειτουργήσει όλο αυτό για ανθρώπους που ταξιδεύουν οδικώς και θα βρίσκονται κάποιες ημέρες στο δρόμο. Πρέπει κάποιος να έχει και εικόνα πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα γίνονται τα τεστ στο εξωτερικό και πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα παίρνεις τις απαντήσεις. Θα μπορούσε για παράδειγμα να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα του να γίνει το PCR στην Ελλάδα.

Συγχρόνως κάποιοι που θα πάνε για 3-4 ημέρες ταξίδι εξωτερικό θα πρέπει να φροντίσουν και το τεστ στο ενδιάμεσο. Όπως και να 'χει όμως οτιδήποτε χρειάζεται να ληφθεί ως μέτρο για να έχουμε λιγότερα κρούσματα, πρέπει να είναι αποδεκτό αρκεί να είναι και εύκολα εφαρμόσιμο.

Σήμερα αναμένονται οι κρίσιμες απαντήσεις για το PEPP που εφόσον σταματήσει, θα πρέπει να περάσουμε και στην επόμενη ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Πώς θα εξελιχθεί αυτό για την Ελλάδα και πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα ότι η χώρα δεν θα μετέχει στο QE xωρίς επενδυτική βαθμίδα.

Ε ναι... Έχουμε εγκεκριμένο συμπληρωμένο και όπως απαιτείται ενημερωτικό δελτίο στην Attica Bank. Όχι πως γίναμε σοφότεροι αλλά τέλος πάντων.

Υπενθυμίζεται για όσους το ξεχνούν πως η Ellington είναι αυτή η εταιρεία που βοήθησε την τράπεζα στις προηγούμενες τιτλοποιήσεις, οι οποίες όσο να πεις είχαν τα θέματά τους. Το λέω αυτό γιατί έχει τη σημασία του και η σημασία του θα φανεί στην πορεία.

Bρέξει χιονίσει να το ξέρετε οι Γερμανοί θέλουν τα λεφτά τους. Όποτε συμφέρει να είσαι μέτοχος όπου είναι και αυτοί. Έτσι μαζί με τις αυξημένες επενδύσεις το 2022 η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να διανείμει μέρισμα τουλάχιστον όσο το 2021.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ για τις οπτικές ίνες:

«Το 2022, παρά τις αυξανόμενες επενδύσεις, ο ΟΤΕ αναμένει να παρέχει μια τακτική συνολική αμοιβή στους μετόχους τουλάχιστον ίση με το 2021, μετά από τις απαραίτητες εταιρικές εγκρίσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει τη πολιτική αμοιβών των μετόχων για το 2022 καθώς και για τα επόμενα έτη στις 23 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2021». Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και ως γνωστόν οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Ας τους αξιοποιήσουμε όσοι ακόμα ασχολούμαστε με το χρηματιστήριο. 

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χθες δεν θα υπήρχε θέμα από ότι μαθαίνω για την Reggeborgh αλλά τελικά αναλώθηκε για τη γνωστή υπόθεση πολύς χρόνος. Γιατί ξαφνικά εμφανίστηκε και μία μεταχρονολογημένα γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, η οποία επιχειρήθηκε να προσαρτηθεί στο πρακτικό της απόφασης που είχε ληφθεί πριν από καμιά δεκαπενταριά μέρες από το ΔΣ. Όμως μετά από έναν σχετικό χαμό δεν «πέρασε» και δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα. Τώρα γιατί χρειάστηκε να γίνει αυτό εκ των υστέρων είναι ένα ερώτημα. Γιατί στην αρχή ίσως θυμούνται όσοι παρακολουθούν την υπόθεση είχε ζητηθεί από την Κεφαλαιαγορά εξωτερική γνωμοδότηση του καθηγητή Αυγητίδη, η οποία φαντάζομαι ότι θα είχε κοστίσει και αρκετά. Από 20 χιλιάρικα και πάνω πάντως παίζουν τέτοιες γνωμοδοτήσεις. Δεν ξέρω πόσο κόστισε αυτή, δεν βρήκα κάτι στη Διαύγεια... Και χρησιμοποιήθηκε και... αλά καρτ. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Και μιας και ο λόγος για γνωμοδοτήσεις καθηγητών, φαντάζομαι ότι στη συγκεκριμένη ανάθεση πληρούνται τα ζητήματα ανεξαρτησίας και έχει ελεγχθεί η πιθανότητα ύπαρξης conflicts of interest... Για παράδειγμα πιστεύω ότι θα έχει εξασφαλίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως το γραφείο και ο Καθηγητής που γνωμοδότησαν δεν έχουν συνεργαστεί την τελευταία πενταετία αναλαμβάνοντας αναθέσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρείες ή από τους νυν και πρώην μετόχους τους. Ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες. 

Με την ευκαιρία ενδιαφέρον μαθαίνω ότι έχει επιδείξει και ο γνωστούς νομικός Παπασταύρου. Και περιμένω να δω πώς ακριβώς εμπλέκεται.