BACKSTORY

Top gun η ΔΕΗ -Τρ. Αττικής: Καταλύτης το δημόσιο

Σήμερα το μεσημέρι «κληρώνει»; για την Τράπεζα Αττικής καθώς συνεδριάζει το Δ.Σ. να λάβει αποφάσεις. Οι αποφάσεις δύσκολες και οι φάσεις που θα ακολουθήσουν δυσκολότερες.

Γιατί όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν τα προσόντα θέλουν βαθύτερο έλεγχο και θέτουν πλήθος αιρέσεων στις προσφορές τους. Για Δημόσιο μεριά σε πρώτη φάση και βλέπουμε...

Το τέλος του Νοέμβρη για τις ελληνικές τράπεζες θα αποδειχθεί κρίσιμο και σημαντικό στο πλαίσιο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 9μήνου. Σημαντικό κεφάλαιο η ανάπτυξη. Ακόμη σημαντικότερη η χορήγηση δανείων. Σε ό, τι αφορά τα green σταδιακά παρατηρείται πως ίσως οι προσδοκίες υπήρξαν υψηλότερες της πραγματικότητας.

Ο καλός χρηματιστηριακός καιρός θα πρέπει να αποδοθεί στις προσδοκίες για τον MSCI.

Τι έγινε; Δεν πρόλαβε να ανοίξει η έκδοση της ΔΕΗ και υπερκαλύφθηκε. Με βάση τα δεδομένα και τα ποσά, πρόκειται για πρωτοφανή επιτυχία. Οι προσφορές ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ το βιβλίο προσφορών θα μείνει ανοιχτό για ακόμα 2 ημέρες. Είναι σαφές πως η δουλειά είχε κλείσει νωρίτερα. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η διοίκηση κάνει τη διαφορά γιατί καλώς ή κακώς οι ξένοι επενδυτές σε αυτές τις εταιρείες διοίκηση στηρίζουν. Η ΔΕΗ λοιπόν έκανε τη διαφορά. 

Όμως εγώ θα πω και το εξής. Στο θέμα των επενδυτικών πρωτοβουλιών και στην επιτυχία της αθρόας συμμετοχής διεθνών επενδυτών σε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου όλον αυτόν τον καιρό, ρόλο έχουν παίξει και οι καίριες στρατηγικές και επαφές συγκεκριμένων προσώπων. Στο Μαξίμου γίνεται δουλειά σε αυτόν τον τομέα που αποδίδει καρπούς...

Μετά την ολοκλήρωση η αξία της συμμετοχής του Δημοσίου με το 34% που θα του απομείνει θα είναι ίδια με αυτή που είχε κατέχοντας το 51%. Βγάλτε τα κομπιουτεράκια σας και κάντε πράξεις. Γιατί όπως και να το κάνουμε η πορεία της μετοχής στο μέλλον είναι το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό στοίχημα.