BACKSTORY

Backstory: Η Folli άλλαξε, το μπάχαλο παραμένει και στην Ασία χάος

Στο ΤΧΣ μου λένε ότι σύντομα θα έχουμε νέα πρόσωπα. Ήδη ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί και θα υπάρξει τουλάχιστον μια νέα τοποθέτηση για να «βελτιωθεί» (sic) η κατάσταση. Πρόκειται για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος.

Όμως με το ΤΧΣ το πιο σημαντικό είναι πότε αυτό θα αποεπενδύσει καθώς τούτο δω θα γίνει αυτοσκοπός από εδώ και πέρα και θυμηθείτε με

Μέσα στο κατακαλόκαιρο δημοσιεύτηκε και η οικονομική έκθεση της Follie για το 2020 και έχει συγκληθεί και Γενική Συνέλευση για να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις. Το ερώτημα είναι βέβαια τι οικονομικές καταστάσεις να εγκρίνει όταν ο ορκωτός έχει δώσει αρνητική γνώμη. Το ενδιαφέρον είναι ότι και η νέα διοίκηση αυτή που διορίστηκε από την Κεφαλαιαγορά έχει (το λέω όσο πιο κομψά μπορώ) θέματα.  Γιατί για παράδειγμα διαβάζω ότι υιοθέτησε με εσφαλμένο τρόπο το νέο λογιστικό πρότυπο ΔΠΧΑ 16 «Μισθώσεις» και ότι εντοπίστηκαν σημαντικές αδυναμίες στα μηχανογραφικά συστήματα της Εταιρείας και στις δικλίδες του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάρτιση χρηματοοικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη σφάλματα που οφείλονται είτε σε απάτη είτε σε λάθος!!!

Το καλύτερο όμως που αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις είναι πως τον Ιανουάριο του 2020 η Διοίκηση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Sourcing Limited, προέβη σε λήψη δανείου, ποσού 36 εκατ. HKD, εγγράφοντας υποθήκη σε ακίνητο της εν λόγω εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η εν λόγω πράξη έγινε χωρίς τη συναίνεση της μητρικής Εταιρείας, το δε προϊόν του δανείου διατέθηκε κατά τρόπο μη εγκεκριμένο και μη επιβεβαιωμένο από τη Διοίκηση της Εταιρείας!!! Κοινώς γίνεται της κακομοίρας από τα «παιδιά» των Κουτσολιούτσων στην Ασία.

Δυνατή κεφαλαιακή υποδομή από την Alpha Bank όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της τράπεζας για το εξάμηνο. Και όπως όλα δείχνουν η τράπεζα πάει για υψηλούς να μην πω υψηλότατους κεφαλαιακούς στόχους που θα οδηγήσει το CET 1 πάνω από 18% το 2024.

Από την άλλη μεριά οι εθελουσίες συνεχίζονται, το ίδιο και η μείωση των καταστημάτων. Αντιθέτως η γυάλινη σφαίρα δείχνει ανάπτυξη στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Ρουμανία.

Σύντομα θα πρέπει να αναμένονται οι θεσμικές αλλαγές σε ό, τι αφορά την Κεφαλαιαγορά καθώς μαθαίνω και ακούω πως η νομοπαρασκευαστική ολοκλήρωσε το έργο της.