BACKSTORY

Backstory - Εθνική: Έχει ρωτήσει πόσο χρεώνουν τα μεγάλα γραφεία;

O πληθωρισμός δαγκώνει σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις και πολύ σύντομα όλες οι συμβάσεις με ρήτρα πληθωρισμού θα αναδείξουν κερδισμένους και χαμένους. Οι τιμές των καυσίμων πήραν την ανηφόρα, το ίδιο και τα φρούτα και τα λαχανικά. Ιδιαίτερα τώρα με τις φωτιές εκτιμάται περαιτέρω άνοδος σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάζω με προσοχή αυτά που αναφέρει η ΡΑΕ για αδιαφάνεια, μη υγιή ανταγωνισμό και καταχρηστικές πρακτικές στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού και αναρωτιέμαι. Εποπτεία υπάρχει; Προστασία Καταναλωτή υπάρχει; Επιτροπή Ανταγωνισμού μήπως; Μέχρι να βρεθούν όλοι αυτοί που η αλήθεια είναι πως το έργο τους δεν εμφανίζεται ως καταγεγραμμένο, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν τσουχτερούς λογαριασμούς θα φωνάζουν και άκρη δεν θα βγάζουν. Και απορώ βέβαια πώς η ΔΕΗ δεν έχει βγει να φωνάζει για αυτά που κάνουν οι ανταγωνιστές της.

Οι οποίοι βέβαια -και δεν μιλώ για τους πολύ μεγάλους αλλά για αρκετούς μικρότερους που βρήκαν ευκαιρία- μέσω εταιριών τηλεπωλήσεων και συνεχίζουν ακάθεκτοι μέσα στο κατακαλόκαιρο να τηλεφωνούν καταμεσήμερο να πουλήσουν «φθηνό» ρεύμα. Το πόσο «φθηνό» ρεύμα αγοράζεις το διαπιστώνεις εκ των υστέρων και ό, τι και να κάνεις δεν υπάρχει επιστροφή. Όλα αυτά θυμίζουν τα πρώτα στάδια του ανοίγματος της αγοράς τηλεπικοινωνιών όπου κουτσοί στραβοί δήλωναν τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι και στο τέλος το λογαριασμό πλήρωνε ο ΟΤΕ...

 Εκτός και αν με τις φωτιές και τις ζημιές έχουν αποδιοργανωθεί πλήρως στη ΔΕΗ. Τι σου είναι και αυτές οι φωτιές  Πρώτα ο καύσωνας που ξανάφερε το λιγνίτη, μετά οι φωτιές, χάλασαν τις διακοπές και τη ραστώνη.

Άσχετο αλλά αναρωτιέμαι αν τις συναλλαγές στην ΕΧΑΕ η Εθνική Τράπεζα τις κάνει ως trader ή ως insider. Γιατί market maker δεν είναι και με μπερδεύουν τα πάρε δώσε και εν τέλει ρευστοποίησε.

Και μιας και μιλάμε για την μεγάλη μας φίλη η τελική απορία σχετίζεται με το αν το outsourcing των νομικών υπηρεσιών έχει υπολογιστεί. Καθώς τα μεγάλα νομικά γραφεία ως γνωστόν χρεώνουν με την ώρα αν όχι με το λεπτό ακόμη και το τηλέφωνο. Και οι νομικές υποθέσεις της Εθνικής πολλές εκ των οποίων τρέχουν χρόνια στα δικαστήρια, είναι και μεγάλες και περίπλοκες. Υπολογίστε λοιπόν… Δεν μπορεί, θα κάθησε κάτω με μολύβι και χαρτί ο κ. Μυλωνάς και θα τα υπολόγισε. Δεν μπορεί να πηγαίνουν χαμένα τα εφαρμοσμένα μαθηματικά… Και είδε ότι είναι προς συμφέρον; της τράπεζας εννοώ.

Καθώς σιγά σιγά μαθαίνω θα επανέρχομαι... Μ' αυτήν και με άλλες υποθέσεις. Είπα να κόψω για λίγο ρυθμό λόγω 15 Αύγουστου. Δεν μου πολυαρέσει να χαλάω διακοπές. Αλλά πάλι...

Και σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων προτείνω σιγά σιγά και με το μαλακό!