BACKSTORY

Backstory: Τα μπερδέματα στην Ιντεάλ, οι μιμητές της Alpha, η απεργία στην ΕΚ

Αυτά τα βαριά πυροβολικά, κεντρικά της Πανεπιστημίου, προτείνω να ξεκουραστούν και λίγο διότι εισήλθαμε στο μήνα Αύγουστο.

Κι αυτό πάλι τι πράγμα είναι; Μόλις ανέλαβε το πόστο ο νέος πρόεδρος της μεγάλης μας φίλης... ασυγκράτητος και επί παντός του επιστητού! Και για τα μίκρο και για τα μάκρο... Ας είναι! Είχε καταπιεστεί πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα. Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε αυτό!

 Τα επιτόκια βαίνουν προς μηδενισμό! 0,06% έδειξε η στατιστική. Όταν μηδενίσουν και γίνουν και αρνητικά θέλω να δω τι θα πουν οι τράπεζες σε όσους καταλάβουν πως τους απομειώνουν κεφάλαιο. Γιατί στο εξωτερικό υπάρχει μια κουλτούρα σχετική. Εδώ....; Δύσκολα τα πράγματα στην κατανόηση. Αν βάλουμε δε και τις προμήθειες γίνεται αντιληπτό ότι πλέον για να έχεις χρήματα στην τράπεζα να … σου τα προσέχει πρέπει να πληρώνεις.

Eνα πουλάκι μου είπε εμπιστευτικά πως η κίνηση της Alpha Bank για τα ακίνητα θα βρει άμεσα μιμητές καθώς όλες οι τράπεζες βρίσκονται σε φάση να εκμεταλλευτούν τη σχετική τάση όσο και όπως μπορούν βγάζοντας χρήματα που τους είναι απαραίτητα στην παρούσα φάση για να χτίσουν κερδοφορία.

Κάποια απόνερα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιλούν για τα stress tests των τραπεζών. Οπως και να χει οι ελληνικές τράπεζες τα πήγαν καλά και αν η άσκηση είχε δυναμική και συνυπολόγιζε τα συμβάντα του 2021 θα τα πήγαιναν καλύτερα.

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι εργαζόμενοι κάνουν σήμερα απεργία. Για την ακρίβεια στάση εργασίας που στην ουσία είναι απεργία καθώς στις 12 που λήγει τελειώνει και το ωράριο πρόωρα λόγω καύσωνα. Ειλικρινά πάντως δεν θυμάμαι απεργία κλάδου μέσα στον Αύγουστο και αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.

Το τι ζητούν πάντως δεν το γνωρίζω ακριβώς να σας το μεταφέρω. Γνωρίζω όμως ότι δεν τους άρεσε καθόλου η αξιολόγηση και ότι πολλά από τα αιτήματά τους ταυτίζονται με τις απόψεις της Προέδρου της Επιτροπής που δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι το νομοσχέδιο που έρχεται για την Κεφαλαιαγορά και σπάζει στα δύο  ή περίπου την Επιτροπή. Η υπόθεση έχει αρχίσει να παρουσιάζει ενδιαφέρον και προβλέπονται παρασκηνιακές ενέργειες χωρίς να αποκλείονται και ενέργειες επί σκηνής.

Κατά τα λοιπά πολύ μπερδεύτηκα με την χθεσινή ανακοίνωση της Ιντεάλ για αυτούσια διανομή των μετοχών στους μεριδιούχους του Virtus  η οποία δεν θα είναι ακριβώς αυτούσια. Δεσμεύομαι να το ψάξω και να επανέλθω καθώς δεν μου αρέσουν τα μπερδέματα…

Αντιθέτως χαίρομαι όταν βλέπω καθαρές λύσεις. Για παράδειγμα το Ιατρικό Αθηνών το είπε. Θα εφαρμόσει τον κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης του ΕΣΕΔ χωρίς παρεκκλίσεις. Περιμένω να δω και στην πράξη να πάψει η εταιρία να είναι ενός ανδρός αρχή και σε αυτό χωρίς αμφιβολία θα παίξει καταλυτικό ρόλο ο διακεκριμένος ψυχίατρος με συγκεκριμένη υποειδικότητακαι πλέον Β Αντιπρόεδρος του ΔΣ Θάνος Ασκητής ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων…

Και μιας και πιάσαμε τα ιατρικά έμαθα πως σε ένα κέντρο αποκατάστασης γυρίζουν ταινία και έχουν κλείσει μια ολόκληρη πτέρυγα για τους ηθοποιούς. Κατά τα λοιπά τηρούν αυστηρώς τα μέτρα του επισκεπτηρίου για την κορώνα...... Και εδώ δεσμεύομαι να επανέλθω με διευθύνσεις και ονόματα... άμεσα !