BACKSTORY

Backstory: Σπάει τον λώρο η ΕΤΕ. Το ομόλογο της MLS, οι insiders της Epsilon Net

Aυτή η προσωποποιημένη πληροφόρηση της Εθνικής προς τους πελάτες της είναι εξαιρετικά πειστική. Για το καλό μου με ενημερώνει πως κλείνει το κατάστημα στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής και πάει στην οδό Μακρυγιάννη. Τώρα γιατί αυτό είναι για το καλό μου θα σας γελάσω. Εγώ το βλέπω μάλλον για το καλό της μεγάλης μας φίλης. Δεν γνωρίζω αν έτσι δεν θα πληρώνει ενοίκια στη CVC αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως λίγο λίγο σπάει ο λώρος με την Εθνική Ασφαλιστική. Και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή καθώς τα κτίρια της ασφαλιστικής είναι πολλά.

801 κρούσματα για Δευτέρα είναι πραγματικά πάρα πολλά. Είναι πολλά για την υγεία αλλά είναι πάρα πολλά και για την οικονομία. Προσοχή μην την πατήσουμε χειρότερα από πέρυσι.

Πανικό ακούω πως παθαίνουν οι τράπεζες στο πλαίσιο των πολλών των πάρα πολλών αιτήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όπως αναμενόταν το θεσμικό πλαίσιο δουλεύει και δουλεύει καλά, δίδει δε δεύτερη ευκαιρία σε όσους αξίζουν τέτοια καθώς είναι βέβαιο πως δεν την αξίζουν και όλοι. Κάποιοι δε τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει επάγγελμα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για να παίρνουν προστασία με την ανοχή των τραπεζών και ενίοτε και του ΚΕΑΟ.

Στο μεταξύ μεγάλο ενδιαφέρον καταδεικνύουν οι θεσμοί πάντως σε ό, τι αφορά τα αποτελέσματα από τις πλατφόρμες και γενικότερα την πτωχευτική διαδικασία σε όποιο θεσμικό πλαίσιο και αν αυτή ακουμπάει.

Και εγένετο Γκίκας Χαρδούβελης όπως βεβαίως είχε προβλεφθεί. Οι αποδόσεις των στοιχημάτων δεν θα μπορούσαν να είναι και μεγάλες για τη νίκη! Καλορίζικος σαν πρόεδρος. Το πάλεψε, το πέτυχε. 

Σκάει λένε το ομόλογο της MLS αύριο 7 του μήνα. Στην πραγματικότητα δεν σκάει. Απλά δεν θα πληρωθεί γιατί δεν υπάρχει μια στο ταμείο της εισηγμένης και ως γνωστόν ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Για να «σκάσει» το ομόλογο και μαζί και η εταιρία πρέπει να μαζευτεί η πλειοψηφία των 2/3 και να αποφασίσει καταγγελία. Και τα ερωτήματα είναι δύο. Πρώτον αν μπορούν να μαζευτούν τα 2/3 και δεύτερον αν θα καταγγείλουν καθώς ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα να πάρουν. Κοινώς όλα είναι... ατμός.

Βέβαια η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διαβεβαιώνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος. Κι εγώ αφελώς ρωτάω. Μέχρι σήμερα έχει εφαρμοστεί ο νόμος; Πως ακριβώς εφαρμόζεται ο νόμος όταν μια άλλη αρχή η ΕΛΤΕ σε δειγματοληπτικό έλεγχο βρίσκει «τρύπα» 10 εκατ. ευρώ και τελικά φαίνεται ότι η «τρύπα» περνά τα 30 εκατ. Λέει ο νόμος για επιτόπιο έλεγχο της Κεφαλαιαγοράς; Τον έκαναν ή έστειλαν τον... Νάρκισσο να... καθρεφτίζεται;

Ουπς. Είδαμε καλά; Έχουμε πωλήσεις από insider στην Epsilon net; Είναι μεμονωμένη η κίνηση ή θα έχει και συνέχεια; Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινήσεις δεδομένου ότι η εταιρία μας έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει για τις προοπτικές… Οι προοπτικές πάντως της Κορδέλλος δημιουργούν όσο να' ναι έναν προβληματισμό. Η Συνέλευση χθες αναβλήθηκε και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική με τα άπλυτα να βγαίνουν στη φόρα. Ες αύριον τα σπουδαία.

TAGS: