BACKSTORY

Εγγυήσεις, θυγατρικές, ισολογισμοί και καραμπόλες

Αυτή η προανακριτική κάτι έδωσε, κάτι πήρε.......

Εντυπωσιάστηκα πάντως με τα καρδιτσιώτικα του Καλογρίτσα! Δήλωσε περίπου στρατευμένος και επικαλέστηκε sms που δεν τα έδειξε και ολίγο από ασθένεια. Είναι σαν το παζάρι της συζύγου του Μπιλ Γκέϊτς που όλο και κάτι βγαίνει στη δημοσιότητα και όλο και αυξάνεται η αποζημίωσή της. Ε καλά όχι ακριβώς το ίδιο αλλά κάτι σαν μηχανικό ανάλογο....

Καλά αυτά τα δικαστήρια πότε θα λειτουργήσουν επιτέλους; Δεν ξέρω αν η ταβανοποίηση στην οποία έχουν επιδοθεί οι δικαστές θα κρατήσει επί μακρόν αλλά αν κάποιος προσμετρήσει το κόστος αυτής της ταβανοποίησης (αγνατεύεις το ταβάνι) θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα υψηλό. 

Από την Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος επισημάνθηκε πως απελευθερώνεται πλέον όποιος είχε συμβληθεί ως εγγυητής για τη λήψη δανείου από τρίτο, συγγενή, φίλο κλπ. σύμφωνα με άρθρο του Αστικού Κώδικα (862), «Ο εγγυητής ελευθερώνεται, εφόσον από πταίσμα του δανειστή έγινε αδύνατη η ικανοποίησή του από τον οφειλέτη».
Η γενίκευση είναι μάλλον υπερβολική. Σε κάποια εκ των υποθέσεων, η τράπεζα άσκησε ένδικα μέσα στον εγγυητή, χωρίς να ασκήσει στον οφειλέτη διότι προφανώς γνώριζε πως ο οφειλέτης δεν είχε περιουσία προκειμένου ο πιστωτής να την διεκδικήσει. Αυτό ωστόσο δεν διαμορφώνει νομολογία σε καμία των περιπτώσεων και οι πανυγηρισμοί είναι μάλλον υπερβολικοί.

Άσχετο αλλά ψάχνω να βρω οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών εισηγμένων και σε πολλές περιπτώσεις δεν τις βρίσκω. Εχω όμως την εντύπωση ότι πρέπει να ανεβαίνουν στις ιστοσελίδες τους αυθημερόν με τις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής. Αλήθεια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που έχει την ευθύνη εποπτείας έχουν κάνει έλεγχο ή περιμένουν να έλθει η επόμενη Καθαρά Δευτέρα για το πέταγμα του αετού;

Μιας και μιλάμε για οικονομικές καταστάσεις αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται να γίνονται αναδρομικές προβλέψεις και να μεταφέρονται ζημίες σε προηγούμενες χρήσεις. Και το ρωτάω όχι τυχαία!!! Σας βάζω δεν την άσκηση να βρείτε και ποια είναι η εισηγμένη και για να σας βοηθήσω σας λέω ότι είναι συνήθως ύποπτη και με γυναίκα ορκωτή ελέγκτρια που δεν ζορίζεται να βάλει υπογραφή. Απαντήσεις προσεχώς.

Κουίζ 1: Για ποιον ισχυρό άνδρα επενδυτικού σχήματος που σαρώνει την αγορά λένε ότι αν... γυρίσει λίγο πίσω ο χρόνος σε τράπεζα που έχει προβλήματα, θα ραγίσουν τα μπετά από αυτά που έχουν γίνει; 

Κουίζ 2: Σε ποια φάση βρίσκεται ο έλεγχος που έχει αποφασίσει για την Αττική Οδό εδώ και αρκετούς μήνες ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής; Η απάντηση μπορεί να προφητεύσει εξελίξεις όχι ευχάριστες κατ’ ανάγκη.

Στην Prodea κάποιοι ζωηρούληδες έχουν βρει το μπελά τους με τις Κυπριακές δραστηριότητες. Ο Παπαλέκας άλλωστε δεν είναι δα και χθεσινός για να μπορεί ονπάσα ένας να κάνει ό, τι έχει στο μυαλό του ή ότι έχει κάνει ήδη στην Ελλάδα. Τι γίνεται στην Ελλάδα; Μα όλα σήμερα θέλετε να σας τα πω.

Λέγαμε χθες για τις αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ. Γι αυτά που έκλεισαν και για άλλα που ήταν κλεισμένα αλλά χάλασαν. Σήμερα μπορούμε να σας πούμε ότι οι καραμπόλες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή και στα μέλη του ΔΣ με κλεισμένους μόνο Πολίτη και Σταμπουλίδη.