BACKSTORY

Ο Πατρινός της Κρήτης και η μάχη για τη μπάλα

Θυμάστε την υπόθεση Creta Farms. Για κάποιους είναι βέβαιο ότι έχει μείνει αξέχαστη γιατί έχασαν τα πάντα στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία βέβαια υπάρχει με ιδιοκτήτη τον Βιντζηλαίο ενώ εκκρεμεί προσφυγή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά της συμφωνίας εξυγίανσης που όσο να είναι δημιουργεί κάποια ανησυχία. Δεν φαίνεται να ισχύει για όλους όμως καθώς μαθαίνω ότι επιχειρηματίας από την Πάτρα από αυτούς που λέμε μεγάλους και πανελλήνιας εμβέλειας απέκτησε γύρω στο 20% της εταιρείας. Με αιρέσεις ή όχι μένει να αποδειχτεί.

Όπως μένει να αποδειχτεί και αυτά που ακούγονται στην αγορά ότι φέτος θα φυτρώσουν ζημίες που έπρεπε να είχαν καταγραφεί πέρυσι τουλάχιστον κατά ένα τμήμα τους όχι μόνο στην Πειραιώς που καθάρισε, αλλά και σε άλλη τράπεζα.

Δεν βλέπω καλά μια ελεγκτική εταιρεία που ανήκει στις big four για παλιές της υποθέσεις που ελέγχονται. Και δεν ελέγχονται δυστυχώς για την ελεγκτική από Έλληνες αλλά από Αμερικανάκια, τα οποία είναι τσακάλια, επίμονα που δεν αστειεύονται. Και όταν κάνουν ελέγχους, κάνουν ελέγχους και δεν δέχονται τηλέφωνα από Υπουργούς, διοικητές κεντρικών τραπεζών και άλλους παρατρεχάμενους.

Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Costamare είναι η πρώτη ναυτιλιακή που αντλεί κεφάλαια από το ελληνικό Χρηματιστήριο. Και τα κεφάλαια που θα αντληθούν έχουν την εγγύηση της μητρικής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Όμως θα πρέπει να δούμε και τι επιτόκια πληρώνει η εταιρεία που εγγυάται αλλά και ποιο είναι το ύψος του δανεισμού της. Είναι υψηλός ή όχι; Οι αναλυτές στις ΗΠΑ είναι διχασμένοι αλλά στην παρούσα φάση η αγορά που δραστηριοποιείται η Costamare είναι ανοδική, οπότε οι περισσότεροι δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία.

Focus ξεκινούν να κάνουν οι ασφαλιστικές αλλά και οι ιδιωτικές κλινικές στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC. Παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις και είναι έτοιμες, λένε στην αγορά, για εχθροπραξίες. Και αυτό το γνωρίζουν στο CVC που όπως και να το κάνουμε δεν είναι και... χθεσινοί και συχνά πυκνά θέλουν να καταγράφουν με τρόπο σαφή πως άλλος είναι ο βραχίονας των ασφαλιστικών και άλλος των νοσηλευτηρίων. Και λένε ότι πρόκειται για δύο ανεξάρτητες δραστηριότητες που η μια δεν συμπληρώνει την άλλη. Είναι όμως;

Ακούσαμε τον κ. Τσαμάζ να εκφράζει μετά μεγίστης προσοχής ένα κάποιο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα του χρόνου. Αν όμως κανείς προσέξει ακριβώς τη δήλωση mot a mot που λένε οι Γάλλοι θα καταλάβουν πως αυτή σε πρώτη φάση απευθύνεται στη Forthnet  και εξηγεί ότι το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά θα της κοστίσει... Όμως το παιχνίδι είναι πολύ ανοιχτό ακόμη αφού μόλις τώρα απλώνεται ο τραχανάς. Για να δούμε...