Πολιτική | Ελλάδα

Συνέχεια στην κόντρα της κυβέρνησης με την Eldorado, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προτίθεται να «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

O κ. Σταθάκης χαρακτήρησε «άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα» το τελεσίγραφο της Eldorado εξηγώντας ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου.
 
Στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60 % και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
 
Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Σκάι .
 
«Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η ιστορία είναι 22 χρόνια» ανέφερε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «φανταστείτε σε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία , πχ στην Γερμανία και να πει ότι «η κυρία Μέρκελ δεν με συνάντησε και μου έδωσε την άδεια».
 
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση . Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στην Ρουμανία  και σε κάθε περίπτωση η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.