Πολιτική | Ελλάδα

«Κλείδωσε» το γήπεδο στο Γαλάτσι για την ομιλία του Έντι Ράμα

Newsroom

Ο κύβος ερρίφθη σχετικά με το πού θα γίνει η συγκέντρωση του Έντι Ράμα την προσεχή Κυριακή (12/05) στην Αθήνα καθώς φαίνεται ότι προκρίθηκε το γήπεδο Γαλατσίου. Σύμφωνα με το MEGA , πλέον έχει «κλειδώσει» το γήπεδο Γαλατσίου για την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού. Από την πλευρά του ο Ράμα φέρεται να έχει δεσμευθεί ότι η συγκέντρωση δεν σχετίζεται με τις ευρωεκλογές ούτε με εσωτερικά ζητήματα και αφηγήματα που κεντρίζουν τους Έλληνες πολίτες αλλά έχουν να κάνει με την σύσφιξη σχέσεων με την αλβανική ομογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη Ράμα, επιλέχθηκε στην ημερομηνία της συμπλήρωσης ενός έτους από την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου τότε δημάρχου Χειμάρρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, σχολίασε την επερχόμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα,υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης, αλλά έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Την συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει την έλευση Ράμα ως «προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Η ανακοινωθείσα επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, την ημερομηνία της επετείου της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τονίζει η Κουμουνδούρου. 

«Υπογραμμίζει τις μέχρι σήμερα επικοινωνιακές της επιλογές, που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις, δεν αναδεικνύουν πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και δεν προστατεύουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: