Πολιτική | Ελλάδα

Οικονόμου για τις αποψινές συγκεντρώσεις ακροδεξιών: Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση

Newsroom

Σε ετοιμότητα είναι η ΕΛ.ΑΣ. για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μια κινητικότητα. Η αστοχία του καλοκαιριού δεν πρόκειται να επαναληφθεί» υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Πάτρα. 

¨Όπως είπε ο κος Οικονόμου - εκτός από την σύλληψη 21ενός Ιταλών ακροδεξιών χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που ταξίδεψαν στη χώρα μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση - αντίστοιχες συλλήψεις έγιναν και στην Θεσσαλονίκη, Ελλήνων που προγραμμάτιζαν να κατεβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση. 

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι ήδη από το φθινόπωρο η αστυνομία έχει παρατηρήσει κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών που πυροδοτείται και από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και από διάφορες διαδικασίες σε εξέλιξη στην Αθήνα όπως η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 1.300 συλλήψεις που αφορούν τη νεανική παραβατικότητα. Πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι σε μέρη που μαζεύεται η νεολαία και περιπολίες σε καθημερινή βάση στην Κηφισιά και σε όλο τον άξονα στα βόρεια προάστια που καταγράφονται περιστατικά βίας.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι η αστυνομία έχει εκκενώσει σειρά καταλήψεων.  Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα συμβιβαστεί καιδεν θα ανεχθεί την ανομία αλλά η αστυνομία επιχειρεί  στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα και οι νομοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: