Πολιτική | Ελλάδα

«Είναι η μέρα που αποκαλύπτεται το ψέμα της Κυβέρνησης» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον Αντ1, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης η πρόταση του Ποταμιού για το τηλεοπτικό τοπίο μπορεί να επιφέρει στο κράτος περισσότερα από 200 εκατ ευρώ το χρόνο ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η πρόταση αυτή, η οποία έγκειται σε ισπανικά πλαίσια εξασφαλίζει και διαφάνεια στο τηλεοπτικό τοπίο.

Σημείωσε δε πως Το Ποτάμι είχε επισημάνει στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει την πρόταση για τα 4 κανάλια αλλά να συσταθεί εγκαίρως το ΕΣΡ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε από τον Νίκο Παππά να φύγει από το υπουργείο του αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα να παραδεχθεί το λάθος του ενώ υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα «φαινόμενα του παρελθόντος και την ασυδοσία».

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες αυτό που έχει καταφέρει η Κυβέρνηση είναι η τηλεόραση να ασχολείται με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από το κόμμα που εκείνος ίδρυσε αλλά και εκείνη του Ιάσονα Φωτήλα σημείωσε πως οι βουλευτές αναζητούν μια πιο σταθερή στέγη ενώ κατηγόρησε την ΝΔ για πολιτική εξαγορά.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.