Πολιτική | Διεθνή

Παραίτηση Τζόνσον: Ο «ηλίθιος κλόουν» έφυγε, το μήνυμα της Ρωσίας

Newsroom

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος της Ρωσίας την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις στη Βρετανία, με τα μηνύματα από τη Μόσχα να αντηχούν τη στάση του Κρεμλίνου έναντι του απερχόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, εν μέσω των διερρηγμένων σχέσεων των δύο χωρών που έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, Όλεγκ Ντεριπάσκα, σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις για τον Τζόνσον, έκανα λόγο για ένα «άδοξο τέλος ενός ηλίθιου κλόουν». 

Ο Βγιατσεσλάφ Βολόντιν, πρόεδρος της κάτω Βουλής της Ρωσίας, ανέφερε «φεύγει ο κλόουν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδεολόγους του πολέμου ενάντια στη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να συλλογιστούν το που οδηγούν παρόμοιες πολιτικές»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε πως η παραίτηση του Τζόνσον είναι ένα από τα συμπτώματα της πτώσης της Δύσης. «Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Μην επιδιώκετε την καταστροφή της Ρωσίας» σημείωσε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Reuters. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: