Πολιτική | Ελλάδα

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Newsroom

Στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε η Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1.

Πιο αναλυτικά, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το ποσοστό 32,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 22,5%.

Στο 12,8% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση (4,6%) και το ΜέΡΑ 25 (2,9%).

Παράλληλα, το 48,1% επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ποσοστό 46,5% θέλει να πραγματοποιηθούν πρόωρα το φθινόπωρο, ενώ 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως οι εκλογές θα λάβουν χώρα τους προσεχείς μήνες.

Στην αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, το 53,2% το αξιολογεί «Αρνητικά ή Μάλλον Αρνητικά» και ποσοστό 45,7% «Θετικά ή Μάλλον Θετικά».

Τέλος, στην ερώτηση για τις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, η ακρίβεια βρίσκεται στην κορυφαία θέση με ποσοστό 85,3%, ενώ ψηλά βρίσκονται και τα Ελληνοτουρκικά, με σχεδόν τους μισούς (49,8%) από τους ερωτηθέντες να αναφέρουν πως αποτελούν πηγή ανησυχίες.\

Ακολουθούν, ο πόλεμος στην Ουκρανία (31,5%), η πανδημία του κορονοϊού (28,8%), η Εγκληματικότητα (28,7%), οι Φυσικές καταστροφές (17,4%) και το
Μεταναστευτικό (12,7%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: