Πολιτική | Διεθνή

Συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας για την εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου

Newsroom

Μήνυμα για συνεργασία της Ρωσίας και της Ουκρανίας για την εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου έστειλαν ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε επίσημη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε πως η Μόσχα έχει ήδη διασφαλίσει για την ασφαλή μεταφορά εξαγωγικών πλοίων από την Ουκρανία προς τη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορών των φορτίων τροφίμων.

«Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει οι Ουκρανοί να αποναρκοθετήσουν τα λιμάνια τους» σημείωσε ο Λαβρόφ, για να προσθέσει πως η Ρωσία θα συνεργαστεί με την Τουρκία για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως χρειάζεται περισσότερος διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τον ασφαλή διάδρομο μεταφοράς των τροφίμων μέσω θαλάσσης. 

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως λογικό το σχέδιο που έχει προτείνει ο ΟΗΕ για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και χαρακτήρισε «νόμιμη» τη ρωσική απαίτηση για τερματισμό των κυρώσεων στις εξαγωγές, ώστε να γίνεται η εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: