Πολιτική | Ελλάδα

Θεοχάρης: Το «λεφτά υπάρχουν» το έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός

Newsroom

«Έχουμε ιδεολογικές διαφορές. Εμείς πιστεύουμε στην συμπληρωματικότητα του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα ως μια θεσμική τομή στο σύστημα» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι εθνικό, πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους γιατρούς και όλες τις δομές και παρατήρησε πως σε περιόδους κρίσης αυτό είναι αναπόφευκτο, σε περιόδους κανονικότητας είναι πλεονέκτημα να συμβαίνει. Και συμπλήρωσε πως και «ιδεολογικά, οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να είναι προσωπικοί γιατροί».

Για εσάς, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, «δεν υπάρχει πρόβλημα που λύνεται μόνο με χρήματα και προσλήψεις. Για εμάς, η σωστή δομική οργάνωση είναι το πρωτεύον».

Κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην λένε πως «λεφτά υπάρχουν» καθώς «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει αυτά τα συνθήματα και δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα να επιστρέφετε σε αυτά, είναι κρίμα και αδικεί εν πάση περιπτώσει την όποια κριτική θέλατε να κάνετε.

Απαντώντας σε αναφορές βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είπαν πως ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει, είπε ότι «αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός. Το πρόβλημα με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθείτε δεν είναι αν τελειώνει ο δικός μας πολιτικός χρόνος ή όχι, διότι ο κόσμος που βλέπουμε εμείς τουλάχιστον περνάει δύσκολα, ζητάει στήριξη, αλλά μας λέει κάντε κάτι εσείς διότι από αλλού δεν βλέπουμε φως. Αυτό μας λέει. Και μας λέει ότι πρέπει, όπως κάθε μήνα, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά του. Ο δικός σας χρόνος, όμως σταμάτησε στο 2014 και έχουμε 2022».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: