Πολιτική | Διεθνή

Γερμανία: Προ των πυλών νέα μέτρα λόγω του κορονοϊού - Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Newsroom

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να αποφασίσει νέα περιοριστικά μέτρα με στόχο την ανάσχεση της αναζωπύρωσης του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

Μιλώντας στα media του ομίλου RND το βράδυ της Τρίτης, ο ίδιος είπε «παρόλο που ξέρουμε πως οι περιορισμοί είναι δυσάρεστοι, πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ισχυρό κύμα της πανδημίας που βρίσκεται στη χώρα».

Ο Λάουτερμπαχ ανέφερε πως θα κάνει τις εισηγήσεις του στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει την Παρασκευή με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και τους πρωθυπουργούς των 13 κρατιδίων της Γερμανίας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε πως εξετάζεται η μείωση του χρονικού διαστήματος για την καραντινά σε άτομα που έχουν νοσήσει από τη νόσο, λέγοντας ότι «με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες έρευνες μπορούμε να μειώσουμε τον χρόνο της καραντίνας χωρίς επιπλέον ρίσκα».

Ακόμα, ο Λάουτερμπαχ κάλεσε για μια ακόμα φορά τους ανεμβολίαστους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, τονίζοντας πως μέσω του εμβολιασμού μειώνεται ο κίνδυνος για μεγαλύτερη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, που «σαρώνει» τη Γερμανία, όπως και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: