Πολιτική | Ελλάδα

Καραμανλής: Για 1η φορά στο δημόσιο κάποιος θα πληρώνεται καλύτερα αν έχει καλύτερη απόδοση

Newsroom

Στη λειτουργία της ΑΠΑ και το πριμ παραγωγικότητας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στην Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπ. Υποδομών ο υπουργός απάντησε πως “για πρώτη φορά στο ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνεται κάποιος καλύτερα, αν έχει καλύτερη απόδοση. Αυτό είναι το πριμ παραγωγικότητας. Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας θα πληρώνεται καλύτερα εάν υπάρχουν λιγότερες καθυστερήσεις. Ο Διοικητής της ΥΠΑ και ο Διοικητής της ΑΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με το πριμ παραγωγικότητας.” τόνισε ο Υπουργός.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ο κ. Γιαννούλης στην ερώτηση του μπερδεύει το πριμ παραγωγικότητας με το επίδομα Eurocontrol, δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Υπενθύμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα δήθεν κόπτεται για τις αμοιβές των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, το 2019 είχε καταψηφίσει το σχετικό άρθρο - 31 του Νόμου 4647 – για το πριμ παραγωγικότητας «Αποφασίστε τι θέλετε», σχολίασε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Σημείωσε ότι αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αναφέροντας ότι το σχετικό μπόνους δίνεται  σύμφωνα με το EuroControl και τα άρθρα 34 και 34α του Νόμου 2682/1999, δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Κανονισμού 2019/317, περί τελών αεροναυτιλίας. 

Έθεσε δε το ερώτημα: «Είναι δυνατόν ο Διοικητής της ΥΠΑ και ο Διοικητής της ΑΠΑ να παίρνουν λιγότερα λεφτά από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας; Πού συμβαίνει αυτό, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο, δηλαδή ο εποπτεύων να έχει λιγότερες αποδοχές από αυτόν τον οποίο εποπτεύει;» και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ο Διοικητής, είτε της ΑΠΑ, είτε της ΥΠΑ, να παίρνει λιγότερα χρήματα από αυτούς που εποπτεύει. Αυτή η απάντηση είναι ξεκάθαρη και λογική. Προφανώς στον κόσμο που ζει η ριζοσπαστική αριστερά, αυτό είναι κάτι που δεν αποδέχεστε». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: