Πολιτική | Ελλάδα

Δημοσκόπηση PULSE: Στο 10,5% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό εξακολουθεί να διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,5%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24%, ενώ στην αναγωγή επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, με την διαφορά τους να ανέρχεται στο 11,5%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%, ενώ στο 8% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, συγκεντρώνοντας το 40% των απαντήσεων των ερωτηθέντων, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 26%, ενώ 30% απαντά «κανείς από τους δύο»

Παράλληλα, στην δημοσκόπηση τέθηκε και το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος να δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, το 15% δεν απαντά, ενώ το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, μεταξύ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, οι περισσότεροι (40%) εμφανίζονται ανήσυχοι για τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ ποσοστό 19% απαντά ότι η αιτία είναι «η αντίδραση στην πίεση». Τέλος, ποσοστό 16% απάντησε πως δεν εμβολιάζεται γιατί δεν θεωρεί τα εμβόλια αποτελεσματικά, ενώ το 11% για θρησκευτικούς λόγους.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: