Πολιτική | Ελλάδα

Το ελληνικό ΥΠΕΞ για το «θρίλερ» με την πτήση από την Αθήνα στη Λευκορωσία

Newsroom

Σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το περιστατικό με την πτήση από την Αθήνα στη Λευκορωσία βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter, «το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιθουανό ομόλογο του Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, για το ζήτημα της πτήσης.

Ο κ. Λαντσμπέργκις τον ενημέρωσε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους  και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η λιθουανική πλευρά για τη μεταφορά των επιβατών στο Βίλνιους, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών και ότι θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις προσπάθειες τους και στο πλαίσιο της ΕΕ», σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: