Πολιτική | Διεθνή

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτέρες στη Γενεύη

Newsroom

Συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες είχε σήμερα στις 7μμ ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στη Γενεύη, στο πλαίσιο των συναντήσεων για την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο την οποία συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της η Κυπριακή Προεδρία, στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κούρος, ο νομικός σύμβουλος στη διαπραγματευτική ομάδα κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο κ. Ανδριανός Κυριακίδης μέλος του Γραφείου του διαπραγματευτή, και ο κ. Παντελής Παντελίδης, μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στη συνάντηση παρακάθισαν η Ειδική Σύμβουλος του για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, η βοηθός ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΗΕ.

Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα και 45 λεπτά.

Νωρίτερα, ο ΓΓ των ΗΕ είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ.

Μετά τη συνάντηση του με τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ των ΗΕ θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των μερών που λαμβάνουν μέρος στην άτυπη διάσκεψη με τη συμμετοχή 1 συν 2 από κάθε μέρος.

Αργότερα, απόψε, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα μέλη του, που τον συνοδεύουν στη Γενεύη, για τις συναντήσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: