Πολιτική | Ελλάδα

Συνάντηση με τους Θεσμούς για τα ενεργειακά θέματα πραγματοποιεί το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Στο τραπέζι τίθεται το θέμα του ΑΔΜΗΕ, για τον οποίο πρόσφατα ανέφερε ότι «Δουλεύουμε με εντατικούς ρυθμούς από όλες τις πλευρές και με όλες τις πλευρές, εννοώ και του υπουργείου και των εκπροσώπων των Θεσμών, στο πλαίσιο της απόφασης του προηγούμενου Δεκεμβρίου και νομίζω ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Σας θυμίζω ότι η απόφαση αυτή, προβλέπει τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, τον διαχωρισμό του από την ΔΕΗ και την αποζημίωση της εταιρείας». Ένα άλλο θέμα για το οποίο η συζήτηση έχει «μείνει στη μέση» είναι αυτό των ΝΟΜΕ. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Σκουρλέτης έχει αναφέρει ότι πρόκειται για έναν μεταβατικό μηχανισμό που δεν αποτελεί μόνιμο μοντέλο.

Τα τιμολόγια αλλά και η στρατηγική της ΔΕΗ σε σχέση με την συμμετοχή σε κοινοπρακτικά σχήματα με ιδιώτες, είναι ακόμη ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα. Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός

«η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενσωμάτωση της ΔΕΗ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, με τρόπο που να διασφαλίζει ότι της αναλογεί, μέσω των συμπράξεων με ιδιώτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.