Μετέωρα: Ένας προορισμός «θαύμα»!

 Ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο προκαλεί τους τολμηρούς να δοκιμάσουν οργανωμένα τις δυνάμεις τους.

Γεωλογικές ζυμώσεις εκατομμυρίων ετών και η επίδραση του ανέμου και του νερού, είχαν ως αποτέλεσμα ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας που κρύβει συγκλονιστικές φυσικές ομορφιές για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν. Αγγίζεται ο ουρανός;  Ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο προκαλεί τους τολμηρούς να δοκιμάσουν οργανωμένα τις δυνάμεις τους.

Υψώνονται αντίκρυ στο θεσσαλικό κάμπο. Μοιάζουν να καθρεφτίζουν τον πόθο του ανθρώπου να πλησιάσει ανώτερους κόσμους. Τα γυμνά βράχια με τις μονές, τα ασκητήρια και τις σπηλιές, δείχνουν τη δύναμη των ανθρώπων που αναζήτησαν εδώ το διάλογο με το Αιώνιο και το Αληθινό.


Αγγίζεται ο ουρανός;

Ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο προκαλεί τους τολμηρούς να δοκιμάσουν οργανωμένα τις δυνάμεις τους. Η αίσθηση ότι βρίσκεστε μεταξύ ουρανού και γης ανεβάζει την αδρεναλίνη, ενώ η θέα που θα αντικρίσετε από την κορυφή του βράχου μοναδική.

Τη μαγεία της άγριας ομορφιάς θα γευτείτε και με την πεζοπορία στους βράχους των Μετεώρων. Βάλτε στόχο ένα μοναστήρι και περπατήστε τα πανέμορφα μονοπάτια. Χάρη στην υποβλητική ατμόσφαιρα, την εκπληκτική θέα, και την εκστατική σιωπή, νιώθετε το μυαλό «να αδειάζει» από σκέψεις και μια εσωτερική αγαλλίαση να σας κυριεύει.

Τους κρυμμένους θησαυρούς των Μετεώρων θα ανακαλύψετε κάνοντας ποδηλασία βουνού με οδηγό, σε μια από τις τρεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας διαδρομές.

Θεραπαινίδα της ψυχής το σώμα. Τα Μετέωρα με την εκπληκτική φυσική τους ομορφιά ασκούν πάνω σας μια μαγευτική έλξη που σας τραβά να τα εξερευνήσετε. Οι πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, η αναρρίχηση στους βράχους τους, εκγυμνάζουν το σώμα και προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.

Θα λατρέψετε τα Μετέωρα για τις δυνατότητες που δίνουν «να αναμετρηθείτε» μαζί τους!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.