Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας

Newsroom

Μία μικρή αστάθεια στην έξοδο στέρησε από τον Λευτέρη Πετρούνια ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ελληνας γυμναστής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς βαθμολογήθηκε με 15.200,

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Κινέζος, Γιανγκ Λιού, με 15.500 βαθμούς ενώ το ασημένιο ο συμπατριώτης του, Χάο Γιου με 15.300 βαθμούς.

Στο Τόκιο το 6ο μετάλλιο της ελληνικής γυμναστικής

Το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έκτο στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον θεσμό: Δύο μετάλλια έχει να επιδείξει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ένα χρυσό (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο (Σίδνεϊ 2000) επίσης στους κρίκους, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν χαρίσει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες «Σίδνεϊ 2000».
 
Η επιστροφή του Λευτέρη Πετρούνια στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (05/08) στις 12:20 το μεσημέρι, με την πτήση “ QR 203” της “ Qatar Airways” από την Ντόχα.

Φώτο: Getty Images/Ideal

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: