Οικονομία | Διεθνή

Δεν είναι μόνο καλοί επιχειρηματίες, είναι και οι πιο αγαπητοί στα μάτια των εργαζομένων.

Από τη φετινή λίστα της Glassdoor δεν θα μπορούσε να λείπει ο «κ. Facebook», αφού ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραμένει ψηλά στη λίστα της δημοτικότητας. Στις κορυφαίες θέσεις φιγουράρουν, επίσης, οι CΕΟ των αμερικανικών εταιρειών Clorox, Bain & Co και Space Exploration Technologies.

Σημαντική πτώση στη βαθμολογία των εργαζομένων σημείωσε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, o οποίος «κατρακύλισε» από την 8η θέση που ήταν πέρυσι στην 53η φέτος.  

«Το ότι κάποια στελέχη υποχώρησαν σε χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι μειώθηκε η βαθμολογία του», εξηγεί ο Σκοτ Ντομπρόσκι από την Glassdoor. «Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε διαφορές ελάχιστων βαθμών μεταξύ των CEO από χρόνο σε χρόνο, οι οποίες όμως μεγεθύνονται στην κατάταξη. Ο Ζούκερμπεργκ, για παράδειγμα, πήρε υψηλότερη βαθμολογία φέτος αλλά υποχώρησε στη 10η από την 4η θέση.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που είδε τη δημοτικότητά της να βυθίζεται, σύμφωνα με την Glassdoor, είναι η Uber. Ο διευθύνων σύμβουλος της, Τράβις Κάλανικ, λαμβάνει βαθμολογία 77% για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 μέχρι στιγμής από τους υφισταμένους του. Μπορεί να βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο του 67%, ωστόσο είναι σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από το «όριο» των 92% που είχε λάβει το δ’ τρίμηνο του 2016.

Αυτή είναι η λίστα με τους 25 πιο αγαπητούς CEO στις ΗΠΑ:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.