Οικονομία | Διεθνή

Υποχωρεί ξανά η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Newsroom

Υποχώρηση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, παρά τα κατά τα άλλα ισχυρά μηνύματα από την οικονομία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υποχώρησε για το Μάιο στο 67,4 από 77,2 τον Απρίλιο, αρκετά μακριά από την πρόβλεψη του Dow Jones για 76. Σε μηνιαία βάση, πρόκειται για μείωση κατά 12,7%, αλλά σε ετήσια βάση σημειώθηκε αύξηση 14,2%.

Συνδυαστικά με τη δυσμενή έκθεση για το καταναλωτικό κλίμα, αυξήθηκαν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε διάστημα ενός έως πέντε ετών.

Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών για τον πληθωρισμό ανήλθαν για το επόμενο έτος βρίσκονται στο 3,5% κατά 0,3 μονάδες πάνω από τον προηγούμενο μήνα και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2023.

Σε βάθος πενταετίας, πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 3,1% με μόλις 0,1 μονάδες μηνιαία προσαύξηση, αντιστρέφοντας παρ' όλα αυτά μια τάση χαμηλότερων μετρήσεων που επικράτησε τους τελευταίους μήνες, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: