Οικονομία | Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό οκτώ μηνών οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Newsroom

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου 2023 έφθασαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε ένα πιθανό σημάδι ότι η περίφημη ισχυρή αμερικανική αγορά εργασίας αλλάζει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει την Fed στη μείωση των επιτοκίων το επόμενο διάστημα. 

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 231.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, αυξημένες κατά 22.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 214.000, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη και αναφέρει το MarketWatch.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν υπολογίσει ότι οι νέες αξιώσεις θα αυξηθούν σε 214.000.

Την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 1.000 αναθεωρημένες σε 209.000. Αυτό σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση για αμετάβλητη ένδειξη των αιτήσεων στις 208.000.

Ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν επιδόματα μετά από μια πρώτη εβδομάδα ενίσχυσης, ένα στοιχείο ενδεικτικό για τις προσλήψεις, αυξήθηκε, εποχικά προσαρμοσμένο, κατά 17.000 σε 1,785 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 27 Απριλίου, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: