Οικονομία | Διεθνή

Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

Newsroom

Η ηγεσία του Ντουμπάι ενέκρινε ένα σχέδιο 128 δισ. ντιρχάμ (35 δισ. δολάρια) για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum του εμιράτου, το οποίο θα το κάνει πενταπλάσιο σε μέγεθος σε σύγκριση με το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι -αλλά και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

«Το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum θα έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο, φτάνοντας έως και τους 260 εκατομμύρια επιβάτες», δήλωσε ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ηγεμόνας του Ντουμπάι και πρωθυπουργός των ΗΑΕ.

Συγκριτικά, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι το 2023 εξυπηρέτησε 86,9 εκατομμύρια επιβάτες, το δεύτερο υψηλότερο νούμερο στον κόσμο μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα στις ΗΠΑ.

Όλες οι λειτουργίες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο βάσει επιβατικής κίνησης, θα μεταφερθούν σε αυτό τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το νέο αεροδρόμιο θα έχει 400 πύλες αεροσκαφών και πέντε παράλληλους αεροδιαδρόμους. «Νέες αεροπορικές τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στον τομέα των αερομεταφορών», σημείωσε.

Το Dubai Media Office μοιράστηκε μια ψηφιακή αποτύπωση του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου, η οποία δείχνει φουτουριστικές εικόνες υποδομών αεροδρομίου, τεράστιους τερματικούς σταθμούς και σχέδια που θυμίζουν διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: