Οικονομία | Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιβεβαίωση της συρρίκνωσης 0,1% το γ’ τρίμηνο

Newsroom

Η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,1% το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Ειδικότερα, η νεότερη προκαταρκτική εκτίμηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία έδειξε ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ της ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,1% στο προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμεινε στάσιμο.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ ενώ είχε παραμείνει σταθερό στην ΕΕ. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο, μετά από +0,5% στη ζώνη του ευρώ και +0,4% στην ΕΕ ένα τρίμηνο πριν.

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,2% στην ΕΕ το ίδιο τρίμηνο, σε τριμηνιαία βάση. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,1% και στις δύο ζώνες.

Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,4% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι και κατά 1,3% στην ΕΕ, έπειτα από αύξηση κατά 1,3% και 1,1% αντίστοιχα στο δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: