Οικονομία | Διεθνή

Γερμανία: Συρρίκνωση στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο - Κάμψη και στη βιομηχανική παραγωγή

Newsroom

Σε τροχιά συρρίκνωσης βρέθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας (Destatis).

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 1,3% έναντι πτώσης 1,9% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 1,2%.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 1,7% από συρρίκνωση 5,1% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο -4,1%.

Παράλληλα, η Destatis ανακοίνωσε πως η βιομηχανική παραγωγή για τον Αύγουστο συρρικνώθηκε 0,8% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση 0,5%. 

Στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, η παραγωγή μειώθηκε κατά 2,1% σε μηνιαιό επίπεδο, εν μέσω της ενεργειακής κρίση στη χώρα λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 2,1% και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 2,3%.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών των εισαγωγών στη Γερμανία αυξήθηκε για τον Αύγουστο κατά 4,3% σε μηνιαίο επίπεδο και 32,7% σε ετήσιο επίπεδο, ξεπερνώντας ανοδικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: