Οικονομία | Διεθνή

Βρετανία: Στο 18% «βλέπει» τον πληθωρισμό στις αρχές του 2023 η Citi

Newsroom

Στις αρχές του επόμενου έτους εκτιμά πως θα λάβει χώρα η κορύφωση των πληθωριστικών πιέσεων στην Βρετανία η Citigroup, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της αμερικανικής τράπεζας.

Αναλυτικότερα, σε σημειώμά του προς του πελάτες της Citi, προβλέπεται πως ο πληθωρισμός στην Βρετανία θα πικάρει στο 18%, με την τράπεζα να αυξάνει εκ νέου τις προβλέψεις της καθώς οι ενεργειακές τιμές συνεχίζουν απρόσκοπτα το ανοδικό τους ράλι.

Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στην Βρετανία βρέθηκε για τελευταία φορά σε επίπεδα άνω του 18% το μακρινό 1976.

«Το ερώτημα που τίθεται τώρα και μένει να απαντηθεί είναι τι μπορεί να κάνει η πολιτική ηγεσία για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία», ανέφερε στη συνέχεια ο αναλυτής της Citigroup, τονίζοντας πως σε περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για πιο "ριζωμένες" πιέσεις, τότε η Bank of England πιθανότατα θα κινηθεί προς την αύξηση των βασικών της επιτοκίων στο εύρος του  6-7% ώστε να θέσει υπό έλεγχο την δυναμική του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνεδρίαση του Αυγούστου, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα βασικά της επιτόκια κατά 0,5%, ενώ εκτιμάται πως αντίστοιχη θα είναι και η αύξηση κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: