Οικονομία | Διεθνή

Γαλλία: Σημαντική αλλά και απρόσμενη άνοδος για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο

Newsroom

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Ιούνιο, αψηφώντας τις προβλέψεις για συρρίκνωση, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας Insee, η συνολική βιομηχανική παραγωγή -- που περιλαμβάνει την παραγωγή στη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές -- αυξήθηκε κατά 1,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν ότι η εργοστασιακή παραγωγή θα μειωνόταν κατά 0,2% στον μήνα.

Η μεταποιητική παραγωγή - η μεγαλύτερη συνιστώσα της βιομηχανικής παραγωγής - αυξήθηκε σε ποσοστό 1,2% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 2,4%. Η κατασκευαστική παραγωγή, ωστόσο, συρρικνώθηκε κατά 1,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η Insee αναθεώρησε τα στοιχεία παραγωγής του προηγούμενου μήνα και μετά την αναθεώρηση, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση τον Μάιο αντί να μείνει στάσιμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: