Οικονομία | Διεθνή

Σόρος κατά Πεκίνου για την Evergrande: «Μην επενδύετε στην αγορά ακινήτων της Κίνας»

Newsroom

Μήνυμα στους επενδυτές ώστε να αποφεύγουν τις τοποθετήσεις τους στην αγορά των ακινήτων της Κίνας, λόγω της κρίσης του ομίλου Evergrande, έστειλε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, με ξεκάθαρες αιχμές κατά του προέδρου της ασιατικής χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Σόρος είπε πως ο Σι μπορεί να μην καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών στον κλάδο του real estate της Κίνας, που δοκιμάζεται από αθετήσεις πληρωμών από τις εταιρείες και μεγάλη μείωση στις τιμές των ακινήτων.

Η μείωση των τιμών θα οδηγήσει αυτούς που έχουν επενδύσει στο real estate να είναι κατά του Σι και η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει καλές προοπτικές, ανέφερε ο Σόρος.

«Ο πρόεδρος Σι έχει στη διάθεση του πολλά εργαλεία για να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Το ερώτημα είναι εάν θα τα αξιοποιήσει σωστά» συμπλήρωσε ο ίδιος, για να τονίσει στη συνέχεια πως η μεγάλη ανάπτυξη στην αγορά των ακινήτων της Κίνας βασίστηκε σε ένα μη βιώσιμο μοντέλο.

«Οι πολιτικές της κινεζικής κυβέρνησης σκόπευαν στο να μειώσουν την ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων και κατέστησαν δύσκολο για κολοσσούς όπως η Evergrande να πληρώσουν τα χρέη τους» πρόσθεσε ο Σόρος.

Υπενθυμίζεται πως η Evergrande έχει χρέη 300 δισ. δολαρίων και έχει «τραβήξει» προς την αβεβαιότητα το σύνολο του real estate της Κίνας, όπως μετέδωσε το Reuters. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: