Οικονομία | Διεθνή

Κνοτ (ΕΚΤ): Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για μείωση του πληθωρισμού κάτω από 2% μετά το 2022

Newsroom

Την εκτίμηση πως ενδεχομένως το ύψος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη μετά το 2022 θα παραμείνει πάνω από το «όριο» του 2%, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Κλας Κνοτ.

Αναλυτικότερα, ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trouw που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως ο πληθωρισμός στην ζώνη του ευρώ θα μπορούσε κάλλιστα να υπερβεί τις τρέχουσες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επόμενα χρόνια.

«Έχω διαφορετική άποψη, νομίζω ότι η πιθανότητα να παραμείνουμε κολλημένοι πάνω από το 2% είναι εξίσου μεγάλη. Όχι πολύ πάνω από το 2%, αλλά ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κνοτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια το 2023, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υπερβαίνει τις προσδοκίες το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο, η ΕΚΤ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στη νομισματική ένωση θα μειωθεί στο 1,8% μετά το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: