Οικονομία | Διεθνή

ΕΤΕπ: Η κατάσταση των επιχειρηματικών επενδύσεων της ΕΕ το 2021

Newsroom

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένουν ότι θα αυξήσουν ξανά τις επενδύσεις τους καθώς ο ρυθμός της ανάκαμψης υπερβαίνει τις προσδοκίες και οι συνθήκες στην αγορά γίνονται πιο ευνοϊκές, είναι από τα βασικά ευρήματα της τελευταίας έρευνας επενδύσεων της ΕΤΕπ.

Η οικονομική υποστήριξη προς τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των lockdowns ήταν ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί ζωντανή η οικονομία: περισσότερες από τις μισές (56%) επιχειρήσεις στην ΕΕ έχουν λάβει κάποιας μορφής οικονομική στήριξη ως μέρος των δράσεων για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Επιπλέον, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (82%) πιστεύουν ότι οι επενδυτικές τους δραστηριότητες τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σύμφωνες με τις ανάγκες τους, ποσοστό παρόμοιο με το μερίδιο των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. 

Ο ηγετικός ρόλος της ΕΕ σε ό,τι αφορά το κλίμα έχει αρχίσει να αποδίδει, με το 43% των επιχειρήσεων της ΕΕ να έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις σχετικές με το κλίμα, σε σύγκριση με το 28% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 46% των επιχειρήσεων της ΕΕ δηλώνουν ότι χρησιμοποίησαν την κρίση ως ευκαιρία για να γίνουν περισσότερο ψηφιακές.

Η πρόσβαση σε ειδικευμένο εργατικό δυναμικό παραμένει ένα σημαντικό επενδυτικό εμπόδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: