Οικονομία | Διεθνή

Έβανς (Fed): Έως και 4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το 2021

Newsroom

Άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έως και 4% για το 2021 αναμένει ο επικεφαλής του παραρτήματος της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) στο Σικάγο, Τσαρλς Έβανς.

Μιλώντας στο CNBC, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε πως «ο πληθωρισμός θα φτάσει το 3,5% με 4% για το 2021. Θα είναι πρόκληση, αλλά πιστεύω πως οι αυξημένες τιμές θα θα υποχωρούν καθώς λύνονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ακόμα, ο Έβανς υποστήριξε ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει κάτω από το 5% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα διαμορφωθεί στο 3,5%-3,7% για το 2022.

Σχετικά με το πότε η Fed θα προχωρήσει στη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ο ίδιος είπε πως «σύντομα θα ξεκινήσουμε το tapering», «δείχνοντας» στη σχετική απόφαση στο άμεσο μέλλον, εντός του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε ακόμα πως το tapering θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2022, εφόσον η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους σημερινούς ρυθμούς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: