Οικονομία | Διεθνή

H Boeing αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση

Newsroom

Στην αναθεώρηση των μακροπρόθεσμων εκτιμήσεών της σχετικά με την ζήτηση αεροσκαφών προχώρησε η Boeing, καθώς η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου σε συνδυασμό με την επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών, βάζει «φρένο» στις μέχρι πρότινος δυσοίωνες προβλέψεις για την προοπτική ολόκληρης της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Αναλυτικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός εκτιμά πως την επόμενη 20ετία, οι παραδόσεις εμπορικών αεροσκαφών θα ανέλθουν σε 43.610, με την συνολική τους αξία να υπερβαίνει τα 7 δισ. δολάρια, την στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας έκανε λόγο για 43.110 παραδόσεις.

Στην εκτίμησή της για την επόμενη δεκαετία -η οποία παραμένει ευάλωτη σε ενδεχόμενες νέες παγκόσμιες κρίσεις, όπως αυτή της πανδημίας του κορονοϊού-, η Boeing αναμένει πως οι παραδόσεις αεροσκαφών θα ανέλθουν σε 19.330, ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις έκαναν λόγο για 18.350 παραδόσεις αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εκτίμηση της εταιρείας για τις παραδόσεις της επόμενης 10ετίας είναι κατά 6% χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019, ωστόσο είναι βελτιωμένη κατά 5% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Boeing το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: