Η Amazon επενδύει επιπλέον 9 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη για το cloud

Newsroom

Η Amazon Web Services ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επενδύσει επιπλέον 12 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (περίπου 8,87 δισ. δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια για να αναπτύξει τις υποδομές και τις υπηρεσίες cloud στη Σιγκαπούρη.

«Η επένδυση θα γίνει για την κατασκευή και την ενίσχυση των δυνατοτήτων του κέντρου διανομής, στην περιοχή της Σιγκαπούρης», είπε στο CNBC η Priscilla Chong, country manager της AWS Singapore.

Ο βραχίοντας cloud computin του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού από τη Σιγκαπούρη το 2010 – στην πρώτη του επιδρομή εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Έκτοτε, η AWS έχει διοχετεύσει πάνω από 11 δισ. δολάρια στις υποδομές και το οικοσύστημα cloud της Σιγκαπούρης.

«Ξεκινώντας με την επένδυσή μας στη Σιγκαπούρη το 2010, η AWS συνέχισε να ενισχύει τη δέσμευσή της στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, μοιραζόμενη τις αναβαθμισμένες ψηφιακές δεξιότητες με όλα τα έθνη και παρέχοντας ασφαλείς και ανθεκτικές υποδομές με συνέπεια σε όλη την περιοχή», σημείωσε η Chong. Το στέλεχος πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει εκπαιδεύσει πάνω από 400.000 άτομα στη Σιγκαπούρη σε δεξιότητες cloud από το 2017 και θα «συνεχίσει να επενδύει στην αναβάθμιση δεξιοτήτων και στη βελτίωση της παραγωγικότητας» σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: