Nintendo: Διατηρείται το ενδιαφέρον για το Switch - Αναμένει να πουλήσει 13,5 εκατομμύρια κονσόλες φέτος

Newsroom

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη ανακοίνωσε η Nintendo για το δ' τρίμηνο χρήσης, καθώς πούλησε περισσότερες κονσόλες Switch από αυτές που είχε προβλέψει.

Με το momentum για την παραδοσιακή κονσόλα παιχνιδιών να παραμένει ακλόνητο, η Nintendo κατέγραψε έσοδα 277,1 δισ. γεν (1,8 δισ. δολ), έναντι εκτιμήσεων για 280,6 δισ. γεν και καθαρά κέρδη 82,6 δισ. γεν, έναντι 57,2 δισ. γεν.

Σε ετήσια βάση, τα έσοδα σημείωσαν πτώση σχεδόν 10%, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 4,5%.

Νωρίτερα φέτος, η Nintendo είχε αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του Switch στις 15,5 εκατομμύρια μονάδες στο σύνολο της χρήσης έως τα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία ξεπέρασε τις ίδιες της τις προσδοκίες, πουλώντας 15,7 εκατομμύρια κονσόλες στο διάστημα αυτό.

Για την επόμενη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2025, η Nintendo αναμένει να πουλήσει 13,5 εκατομμύρια κονσόλες.

Στο σύνολο της χρήσης, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 1,7 τρισ. γεν (+4,4% σε ετήσια βάση) ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 13,4%, στα 490,6 δισ. γεν, επίσης πάνω από τις εκτιμήσεις.

Οι επενδυτές έχουν ανοιχτά αυτιά για τυχόν σχόλια από την εταιρεία για τον διάδοχο του Switch, το οποίο έχει ήδη κλείσει πάνω από 7 χρόνια στην αγορά. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: