ΕΒΕΑ: Επιτάχυνση αποπληρωμής στα προγράμματα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»

Newsroom

Την επιτάχυνση της αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα προγράμματα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» ζήτησε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην επιστολή της αναφέρει ότι τα προγράμματα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των  νοικοκυριών, υπήρξαν πράγματι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να διευκολύνουν τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την κρατική επιδότηση για την αγορά συσκευών μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης. 

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το ΕΒΕΑ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις- μέλη του για σημαντικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή από  το κράτος του τιμήματος  που του αναλογεί. Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η κα Εφραίμογλου, αρκετές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ιδιαιτέρως τα  μικρότερα καταστήματα, καθώς τα ανελαστικά τους έξοδα αυξάνονται και η κατανάλωση μειώνεται. Για τον λόγο αυτό, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να επιταχυνθεί η αποπληρωμή των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: