Pfizer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη το πρώτο τρίμηνο - Αναβαθμίζει το guidance για το 2024

Newsroom

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα και τα προσαρμοσμένα κέρδη που ανακοίνωσε η Pfizer την Τετάρτη για το πρώτο τρίμηνο, αναβαθμίζοντας μάλιστα το guidance για ολόκληρο το έτος, επωφελούμενη από το ευρύ πρόγραμμα περικοπής κόστους και τις ισχυρές πωλήσεις των προϊόντων πλην Covid.

Για το πρώτο τρίμηνο η Pfizer ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 82 σεντ ανά μετοχή και έσοδα 14,88 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 14,01 δισ. δολ.

Πρόκειται για έσοδα μειωμένα κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων στα προϊόντα Covid.

Επίσης, σημείωσε καθαρά κέρδη 3,12 δισ. δολαρίων, ή 55 σεντς ανά μετοχή, έναντι 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 97 σεντς ανά μετοχή κατά την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο.

H Pfizer αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 2,15 έως 2,35 δολ. ανά μετοχή για το οικονομικό έτος, έναντι του προηγούμενου guidance για 2,05 έως 2,25 δολάρια.

Ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας διατήρησε την προηγούμενη πρόβλεψή της για έσοδα 58,5 έως 61,5 δισ. δολαρίων, την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου. Το guidance περιλαμβάνει 5 δισ. δολάρια σε πωλήσεις από το εμβόλιο Covid και 3 δισ. δολάρια από την Paxlovid.

H Pfizer ανακοίνωσε πως το νέο guidance για τα κέρδη οφείλεται στην «εμπιστοσύνη» στις δραστηριότητές της και στην ικανότητά της να μειώσει το κόστος. Διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να εξοικονομήσει τουλάχιστον 4 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.

«Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι για τη χρονιά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη.

Η Pfizer προσπαθεί να διατηρήσει τις θέσεις της και να ανακτήσει δυνάμεις μετά τη ραγδαία πτώση των προϊόντων κατά της Covid, με τη ζήτηση να έχει βυθιστεί σε νέα χαμηλά.

Καθώς τα έσοδα υποχωρούν, η εταιρεία προσπαθεί να βελτιώσει την αξία της και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μέσω περικοπών κόστους και δίνοντας έμφαση στις αντικαρκινικές θεραπείες, μετά και την εξαγορά της αμερικανικής Seagen πέρυσι, ένα deal ύψους 43 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: