Απέφερε καρπούς η απρόσμενη επίσκεψη του Έλον Μασκ στο Πεκίνο - Συμφωνία με Baidu

Newsroom

(upd 16:27) Η επίσκεψη - εξπρές του Έλον Μασκ στην Κίνα καρποφόρησε, με την Tesla να ξεπερνά δύο βασικά εμπόδια για να εισαγάγει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης  στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεργαστεί με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Baidu για λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης για να αναπτύξει αυτό που ονομάζει Full-Self Driving ή FSD, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Η μετοχή της Baidu βρέθηκε να ενισχύεται έως και 7% στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ.

Η Tesla από την πλευρά της καταγράφει ράλι 13% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Άρση περιορισμών για τα Tesla

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές της Κίνας ήραν τους περιορισμούς στην Tesla καθώς τα οχήματα της εταιρείας που κατασκευάζονται στη χώρα πληρούν τις απαιτήσεις ασφάλειας δεδομένων της χώρας, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία την Κυριακή.

Η κίνηση ήρθε μαζί με την άφιξη του CEO της Tesla Έλον Μασκ στο Πεκίνο για μια απρόσμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Li Qiang. Να σημειωθεί ότι στην κινεζική πρωτεύουσα λαμβάνει χώρα η πρώτη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτων μετά από 4 χρόνια

Παρόλο που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων οχημάτων στην Κίνα, η χρήση τους φέρεται να είχε απαγορευτεί σε ορισμένες κυβερνητικές εγκαταστάσεις εξαιτίας της ανησυχίας για πιθανά δεδομένα που μπορεί να συλλέγει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ανακοίνωση της Tesla δεν διευκρινίζει ποιες τοπικές αρχές απέσυραν τους περιορισμούς στα αυτοκίνητα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι ξεκινά έρευνα για το εάν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Κίνα ενέχουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια λόγω της ικανότητάς τους να συλλέγουν πιθανά δεδομένα για τις ΗΠΑ και να τα στέλνουν πίσω στην Κίνα.

Τα οχήματα της Tesla δεν ήταν τα μόνα που πέρασαν τους ελέγχους για την ασφάλεια δεδομένων. Εκτός από τα Model 3 και Model Y της Tesla, πολλά νέα μοντέλα των BYD, Lotus, Nezha, Li Auto και Nio διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: