Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Newsroom

Παρά τις απώλειες στο τμήμα των ηλεκτρικών οχημάτων, η Ford κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο, όσο αφορά τα κέρδη, ενώ έχασε ελαφρώς εκείνες για τα έσοδα. 

Συγκεκριμένα η Ford ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 49 σεντ προσαρμοσμένα έναντι 42 σεντ προσαρμοσμένα που ήταν η πρόβλεψη της LSEG, ενώ τα έσοδα ήταν 39,89 δισ. δολάρια έναντι 40,10 δισ. δολαρίων αναμενόμενα από την  LSEG.

H μετοχή της εταιρείας σημειώνει κέρδη 4% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές,

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε το guidance για τα κέρδη το 2024 για προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων, ή EBIT, μεταξύ 10 και 12 δισ. δολαρίων, ενώ μείωσε ελαφρά τις προσδοκίες για κεφαλαιουχικές δαπάνες και αύξησε τις προσαρμοσμένες προοπτικές ελεύθερων ταμειακών ροών για το έτος.

Η εταιρεία αναμένει τώρα προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 6,5 έως 7,5 δισ. δολαρίων – από την αρχική προοπτική των 6 έως 7 δισ. δολαρίων που δόθηκε νωρίτερα φέτος. Οι προοπτικές για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αναμένονται τώρα μεταξύ 8 και 9 δισ. δολαρίων – μικρότερη από την αρχική εκτίμηση των 8 έως 9,5 δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της παραδοσιακής επιχείρησης της Ford, γνωστής ως Ford Blue, μειώθηκαν κατά 66% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 905 εκατ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η εμπορική της δραστηριότητα Ford Pro κέρδισε 3,01 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 120% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων Model e της Ford σημείωσε ζημιά 1,32 δισ. δολαρίων από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: