Meta: Βουτιά 11% της μετοχής λόγω αδύναμου guidance

Newsroom

Βουτιά 11% καταγράφει η μετοχή της Meta Platforms στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας. 

O τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 4,71 δολάρια ανά μετοχή έναντι 4,32 δολάρια ανά μετοχή που ήταν το αναμενόμενο από την LSEG. Τα έσοδα είναι 36,46 δισ. δολάρια έναντι 36,16 δισ. δολαρίων της πρόβλεψης της LSEG. 

Η Meta ανέφερε καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου 12,4 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα 5,7 δισ. δολαρίων ή 2,20 δολαρίων ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 27% από 28,65 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Η Meta προβλέπει έσοδα από 36,5 έως 39 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, με τους αναλυτές της FactSet να προβλέπουν 38,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Meta έχουν σημειώσει άνοδο 39% φέτος, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 6%. 

Η Meta αύξησε τις προσδοκίες των επενδυτών λόγω της βελτιωμένης οικονομικής της απόδοσης τα τελευταία τρίμηνα. Η εταιρεία είχε τραβήξει την προσοχή των επενδυτών στη Wall Street από τις αρχές του περασμένου έτους, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε στους επενδυτές ότι το 2024 θα ήταν «έτος αποδοτικότητας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: