Επιχειρήσεις

Όμιλος Fourlis: Επεκτείνεται με νέα καταστήματα ΙΚΕΑ, INTERSPORT και Holland & Barrett

Branded Content Team

Ο Όμιλος Fourlis συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξή του με νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Με βασικό πυλώνα της στρατηγικής του την βελτιστοποίηση, αλλά και την επέκταση του δικτύου καταστημάτων του, ο Όμιλος Fourlis βρίσκεται σταθερά σε τροχιά εξέλιξης.

Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και 75 χρόνια αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται στις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, μέσω των brands που εκπροσωπεί, «ΙΚΕΑ», «INTERSPORT» και «Holland & Barrett».

Τα καταστήματα ΙΚΕΑ

Έχοντας ως κύριο στόχο της να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών και να αφουγκράζεται κάθε τους ανάγκη, η ΙΚΕΑ παρέχει συνεχώς μια μοναδική αγοραστική εμπειρία. Τα καταστήματα νέας γενιάς του brand διευκολύνουν την καθημερινότητα κάθε πελάτη, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διάστημα ο Όμιλος Fourlis το Νοέμβριο του 2023 άνοιξε ένα ακόμα κατάστημα στο Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας.

Και το πλάνο συνεχίζεται. Μέσα στο 2024 θα λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους στην Πάτρα, ενώ στις αρχές του 2025 θα λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα ΙΚΕΑ επίσης μεσαίου μεγέθους στο Ηράκλειο Κρήτης και το 2027 θα είναι σε λειτουργία και άλλο ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στο Ελληνικό.

Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρονικό κανάλι του ΙΚΕΑ δρα συμπληρωματικά με τα φυσικά καταστήματα.

Τα καταστήματα INTERSPORT

Με αποστολή να εμπνεύσει, να εξυπηρετήσει και να συνδέσει τους ανθρώπους με τον αθλητισμό και την αθλητική μόδα, μέσα στο 2023 ο Όμιλος Fourlis εγκαινίασε τρία νέα καταστήματα στην Ελλάδα (Παγκράτι, Σέρρες, Κατερίνη) και ένα στη Ρουμανία (Lemon Park retail park).

Μιας και ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλο και περισσότερων ανθρώπων, αποστολή του Ομίλου Fourlis είναι η αναζήτηση νέων ευκαιριών για επέκταση του δικτύου και σε άλλες χώρες, και ιδιαίτερα στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές σε κάθε γωνιά.

Το 2024 έχει ήδη ανακαινίσει το κατάστημα INTERSPORT ort στον Γέρακα, ενώ μετέφερε και αναβάθμισε το κατάστημα στην Καλαμάτα, βελτιώνοντας και την εμπειρία του επισκέπτη. Ακόμη, μέσα στον Απρίλιο του 2024 άνοιξε το νέο 60o κατάστημα στη Μυτιλήνη, διατηρώντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα με τα περισσότερα καταστήματα στην αγορά των αθλητικών ειδών, αλλά και το νέο 34ο κατάστημα στη Ρουμανία (Sibiu).

Πλέον, το δίκτυο καταστημάτων INTERSPORT σήμερα αριθμεί 110 καταστήματα και συγκεκριμένα 60 καταστήματα στην Ελλάδα, 34 στη Ρουμανία, 10 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο. Φυσικά, δεν σταματάει εκεί, καθώς δρομολογούνται κι άλλα για το υπόλοιπο του έτους.

Τα καταστήματα Holland & Barrett

Εκτός από τον αθλητισμό, σημαντικό κομμάτι στο στρατηγικό πλάνο του Όμιλος Fourlis παίζουν η υγεία και η ευεξία. Έτσι, κάνοντας μια στρατηγική συνεργασία με τη Holland & Barrett, τη Νο1 αλυσίδα για Βιταμίνες & Συμπληρώματα στην Αγγλία με ιστορία άνω των 150 ετών και παρουσία σε 24 χώρες, έχει καταφέρει να μπει δυναμικά σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους λιανικής.

Εντός του 2023, άνοιξε τα πρώτα 6 καταστήματα Holland & Barrett στην Αθήνα, καθώς και το ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα για πανελλαδική κάλυψη. Η δημιουργία νέων καταστημάτων αποτελεί βασικό άξονα της στρατηγικής ανάπτυξης της αλυσίδας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία της με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την ανάπτυξη με το μοντέλο Shop-in–Shop εντός των καταστημάτων ΑΒ.  Μέσα στο 2023 έγιναν τα πρώτα βήματα με το SIS concept και φαίνεται πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Επιπλέον, τον Μάϊο του 2024 είναι δρομολογημένα να ανοίξουν 4 νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα 2 είναι τύπου SIS (shop-in-shop).  

Στους 14 μήνες από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματός Holland & Barrett στην Ελλάδα φαίνεται πως υπάρχει μια συνεχής βελτίωση όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα του brand, αλλά και σταθερή και αυξανόμενη πιστότητα πελατών. Φυσικά σε αυτό έχουν παίξει τον ρόλο τους οι προσιτές τιμές, αλλά και το εκπαιδευμένο προσωπικό που παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές σε κάθε πελάτη.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.